Záloha na daň z příjmu

• (neregistrovaný)

15. 2. 2009 22:35

Dobry den,

potrebovala bych poradit. Firma s.r.o. mela za rok 07 zisk a od cervna 08 zacala platit zalohy na dan z prijmu. Za rok 08 rovnez vykazuje zisk a ted by mne zajimalo. Kolik mame doplatit pri podani danoveho priznani? Do priznani se uvedou pouze zalohy zaplacene v roce 08, tzn. 3 zalohy a do konce brezna uhradime zbytek? A co zaloha v polovine brezna? Zaplatim stejnou castku jako u predchozich kvartalech? A jeste jeden dotaz: pokud podam danove priznani napr. 1. 3. zmeni se mi ihned nova zaloha na dan od 16.3.? Majitel po mne chce, abych jiz podala danove priznani, ze se nam zmeni ihned i zalohy. Prosim, poradte mi. Nemam s tim moc zkusenosti. V minulosti byla firma ve ztrate. Dekuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2009 7:47

anonym (neregistrovaný)

Re: Záloha na daň z příjmu
      V DaP za rok 2008 si odečtete zálohy zaplacené v roce 2008. Zálohu zaplacenou 16.3.2009 započtete na daňovou povinnosta až za rok 2009 a je jedno, že podáte DaP za rok 2008 ještě před splatností této zálohy. Zálohy za minulé zdaňovací období se hradí do posledního dne lhůty pro podání daňového přiznání v následujícím zdaňovacím období - § 38a ZDP. Takže nezáleží, kdy podáte DaP, ale podstatný je poslední den lhůty, do kdy je povinnost DaP podat.
      Můžete si ale podat žádost o placení záloh jinak a to na zálohu se splatností v 03/2009, pokud vám z DaP za rok 2008 nevyplyne pro rok 2009 povinnost hradit zálohy.

• 8. 4. 2009 8:58

i.l. (neregistrovaný)

Re: Záloha na daň z příjmu
      Co když mám za rok 2008 povinnost 0 - zálohy na 2009 se neplatí. Jak je to s platbou zálohy k 15.3.?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).