Re: Starobní důchodce
Ano. Kdybyste uzavřeli dodatek od 1,1,, tak byste jen oznámili změnu - pobírá star.důchod.Od 2009 je změna, že pokud se jedná
o dobu bez přerušení a stejný druh činnosti, pokračuje pojištění. ( např. pr.pom.- pr.pom, ne však pr.pom- DPČ nebo obráceně).
Takže odhlásit a nově přihlásit, není to jedno, jde o peníze.
Ano, bude to nový nástup.30,4,09 bude odhláška. A co tím myslíte klasickou ? Od 2009 jsou nové formuláře pro odhl a prihl zaměstnanců.
Díky, mám, ale před chvíli mi oznámil šéf, že se zaměstnancem mluvil tel. a prý stále nemá rozhodnutí o přiznání důchodu. Volala jsem hned na sociálku, kde mu žádost sepisovali, paní říkala, že důchod mu bude od 1.1.09 přiznán a papír prý dostane později, je to vůbec možné?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 2. 2009 13:18
Dobrý den, ještě jednou dnes prosím o radu. Zaměstnanec je od 1.1.09 ve starobním důchodu. Stávající zaměstnavatel s ním uzavřel dodatek k prac. sml od 2.1.09 na dobu určitou do 30.4.2009. Byla povinnost zaměstnavatele podat na OSSZ hlášení o zaměstnání poživatele starobního důchodu? Moc děkuji za odpověď.