Re: Pomoc - podpůrčí doba
Jsem zaměstanvatel a mám zde od OSSZ k vyplnění: Potvrzení zaměstnavatele podle § 83 zákona 582/1991 Sb. Žádost byla sepsána 22.1.09, nemocen byl naposledy pouze jeden den 11.6.08 - tzn. podpůrčí doba trvá do 10.6.09? A nemocenské jsem nevyplácela (malá organizace), takže do řádku: Nemocenské vypláceno do - do nepíšu také nic, jestli to chápu dobře..
Do čerpání napíšete tento jeden den. ( od 11,6,08 - 11,6,08)
i když vyplácela sociálka. Vyplňujete v potvrzení , jestli má nějaké exekuce , zda bude dál pracovat po přiznání důchodu. Do nemocenské zastaveno od :už se teď nebude psát nic, protože podpůrčí dobu hlídá od 2009 sociálka, takže vyplňovat údaje o čerpání podpůrčí doby budete až na základě sdělení sociálky ( nejpozději 2 měsíce před skončením PD vás musí písemně upozornit). Hlavně přiložte roční evidenčnílist důch.zabezpečení.
Mám to potvrzení před sebou, taky jsem ho minulý rok vyplňovala, část 3. vyplňovaly jen velké organizace, pokud ho nezměnili, tak v části 3. je v závorce napsáno - Nevyplňují organizace, které neprovádějí nemocenské pojištění svých zaměstnanců
V tomhle případě byste nic nevyplňovala
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 2. 2009 14:11
Prosím pěkně, mám zde žádost o plný invalidní důchod z OSSZ, jsem schopna ještě tak vypočítat mzdy, ale to je tak všechno... Co mám vyplnit do podpůrčí doby (je to smutné, ael ani pořádně nevím co to je)??? A nemocenské se píše pouze od data, kdy žádá o ten důchod?
Děkuji