Novy obch. zakonik a webove stranky

• (neregistrovaný)

16. 2. 2009 23:25

Dobry den,

chtel bych vedet v jakem stavu je navrh obchodniho zakoniku, resp. jestli bude platit od cervence jak se puvodne planovalo. Jde mi konkretne o povinost kdy pravnicke osoby musi vlastni webove stranky s uplnymi informacemi o firme.

Dekuji

Pavel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2009 0:50

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Novy obch. zakonik a webove stranky
      Nový obchodní zákoník je ve vnějším připomínkovém řízení. Od 1.7.2009 určitě nemůže platit.

Nejedná se Vám o nějakou novelu prosazovanou nějakými IT pracovníky?

Hezký den!

• 17. 2. 2009 7:10

xb (neregistrovaný)

Tohle ?
      § 13a Obchodní listiny
      (1) Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen "internetové stránky") uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle; podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku též údaj o tomto zápisu, včetně spisové značky, a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni. Údaj o výši základního kapitálu lze v těchto listinách a na internetových stránkách uvádět, jen jestliže byl zcela splacen.

• 17. 2. 2009 8:23

Pavelx (neregistrovaný)

Zil jsem v domeni, ze to je spolu s tim zakonem o datovych schrankach, ktere platit maji. Kdo to prosazuje nevim, cetl jsem to zhruba pul rok zpet. Nicmene sam o sobe myslim, ze to je dobra myslenka. Uz jen proto, ze z IT jsem:-). Stranky mohou byt v provozu za 2000. A najit vsechny kontakty o firme timto zpusobe a udelat si nejaky obrazek je dobre - vetsina firem si uz logicky uvede reference atp.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).