Dobropis a DUZP

• (neregistrovaný)

17. 2. 2009 7:53

Dobrý den, když vystavím dobropis, kdy muzu to dat do DPH, kdyz jim ty penize vratim a odejdou mi z uctu? diky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2009 8:05

Jaromír (neregistrovaný)

Re: dobropis a DUZP
      § 42 ZDPH
      (4) Oprava základu daně a výše daně je samostatným zdanitelným plněním, které se považuje za uskutečněné
      a) ve zdaňovacím období, ve kterém byl daňový dobropis DORUČEN plátci, pro kterého se uskutečnilo zdanitelné plnění, pokud jde o opravu výše daně podle odstavce 1 písm. a), b) a c), nebo
      b) ve zdaňovacím období, ve kterém byla oprava výše daně PROVEDENA, pokud jde o opravu výše daně podle odstavce 1 písm. d), 2 nebo 3.

teď už je jen na vás vybrat vhodnou variantu podle toho, co bylo důvodem opravy základu daně :-)
      Hezký den

• 17. 2. 2009 8:12

sarkam (neregistrovaný)

Děkuji, viděla bych to tak, že doruceni nejsem schopna prokazat - jako papiru, ale dam tam den, kdy jsem jim vratila ucet, slo o dobropisovani cele castky za vracene zbozi.

• 17. 2. 2009 8:17

Jaromír (neregistrovaný)

No jak myslíte, taky by se vám mohlo stát, že jim dobropis nebude z nějakého důvodu doručen a oni DPH nebrátí státu, zatímco vy si ho na výstupu mínusem odečtete, že vám to pak FÚ při kontrole vytkne a finančně vás "pokárá" :-). Pak si na mne ještě vzpomenete :-).

• 17. 2. 2009 8:25

sarkam (neregistrovaný)

Jsou to fyzicke osoby, koupili si hracku pres net a tu pak vratili, nejsou to platci, takze resit doruceni dobropisu nemusim, penize dostali, to je jiste.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).