Re: neplacené volno,vylouč.doby
Neplacené volno obecně nepatří do vyloučených dob na ELDP a nově ani do Přilohy k žádosti o..... Je to omluvená absence.
Na přehledech v roce 2008 tyto dny byly v omluvéné absenci, ale už né ve vyloučených dobách. Do vyloučených dob na ELDP patří dny, za kt. náležela nemocenská popř. ošetřovné.
Nejsem si jistá, ale tím 4 rokem rodičovské, ale mělo by to být stejné, zavolejte si na OSSZ pro kontrolu
r. 2008 ELDP -0++ 1.1. - 31.12. pod 1-12 uděláte X (jak to je v r. 2009, jsem nestudovala)
na přílohu k žádosti o... = rodič. dovolená je vyl. doba, neplac. volno není
doufám, že to ještě někdo další potvrdí, protože je to velká změna (až do loňska neplac. volno bylo ve vyl. dobách - pro nemoc. dávky)
Takže jak jsem podávala měsíční přehledy a nepl.volno bylo ve vyloučených dobách, měla jsem to správně?
dn>>Takže jak jsem podávala měsíční přehledy a nepl.volno
>>bylo ve vyloučených dobách, měla jsem to správně?
>
>loni to bylo jinak než letos - letos musíte dát pozor,
>pokud někdo měl v RO neplac. volno, abyste správně
>zapsala na přílohu k žádosti o...
>(abyste neměla přeplatky na dávkách - to by potom OSSZ
>po Vás požadovala vrátit)
Já jsem měla v roce 2008 na přehledech pro OSSZ neplacené volno v omluvené absenci a ve vyloučených dobách ne (bývalá malá organizace) a měla jsem to tak i odsouhlašeno s OSSZ.
Jsou v tom velké zmatky, protože je něco jiného vyloučené doby na ELDP a vyloučené doby na Přílohu k žádosti.... např. když má zaměstnanec ošetřovné 12 dnů, tak do vyl. dob na ELDP jde 9 dnů a na Přílohu k žádosti 12 dnů. Vyl.doby na ELDP se řídí zákonem o důch. pojištění a vyl.doby do Přilohy k žádosti zákonem o nem.pojištění.
Udělali nám v tom pěkné zmatky a myslím si, že bude ještě veselo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 2. 2009 8:41
Prosím, když zaměstnankyně měla v roce 2008 od ledna až do 2.11.rodičovskou dovolenou a od 3.11. má neplacené volno (od tři do čtyř let věku dítěte), tak do přehledů (i do ELDP)mi program tyto dny neplaceného volna dává jako vyloučené doby. Je to správně?