Neplacené volno,vylouč.doby

• (neregistrovaný)

17. 2. 2009 8:41

Prosím, když zaměstnankyně měla v roce 2008 od ledna až do 2.11.rodičovskou dovolenou a od 3.11. má neplacené volno (od tři do čtyř let věku dítěte), tak do přehledů (i do ELDP)mi program tyto dny neplaceného volna dává jako vyloučené doby. Je to správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2009 8:53

Radka (neregistrovaný)

Re: neplacené volno,vylouč.doby
      Neplacené volno obecně nepatří do vyloučených dob na ELDP a nově ani do Přilohy k žádosti o..... Je to omluvená absence.
      Na přehledech v roce 2008 tyto dny byly v omluvéné absenci, ale už né ve vyloučených dobách. Do vyloučených dob na ELDP patří dny, za kt. náležela nemocenská popř. ošetřovné.
      Nejsem si jistá, ale tím 4 rokem rodičovské, ale mělo by to být stejné, zavolejte si na OSSZ pro kontrolu

• 17. 2. 2009 9:04

xy5

r. 2008 ELDP -0++ 1.1. - 31.12. pod 1-12 uděláte X (jak to je v r. 2009, jsem nestudovala)
      na přílohu k žádosti o... = rodič. dovolená je vyl. doba, neplac. volno není
      doufám, že to ještě někdo další potvrdí, protože je to velká změna (až do loňska neplac. volno bylo ve vyl. dobách - pro nemoc. dávky)

• 17. 2. 2009 9:12

naja (neregistrovaný)

Takže jak jsem podávala měsíční přehledy a nepl.volno bylo ve vyloučených dobách, měla jsem to správně?

• 17. 2. 2009 9:15

xy5

loni to bylo jinak než letos - letos musíte dát pozor, pokud někdo měl v RO neplac. volno, abyste správně zapsala na přílohu k žádosti o...
      (abyste neměla přeplatky na dávkách - to by potom OSSZ po Vás požadovala vrátit)

• 17. 2. 2009 9:54

Radka (neregistrovaný)

dn>>Takže jak jsem podávala měsíční přehledy a nepl.volno
      >>bylo ve vyloučených dobách, měla jsem to správně?
      >
      >loni to bylo jinak než letos - letos musíte dát pozor,
      >pokud někdo měl v RO neplac. volno, abyste správně
      >zapsala na přílohu k žádosti o...
      >(abyste neměla přeplatky na dávkách - to by potom OSSZ
      >po Vás požadovala vrátit)

Já jsem měla v roce 2008 na přehledech pro OSSZ neplacené volno v omluvené absenci a ve vyloučených dobách ne (bývalá malá organizace) a měla jsem to tak i odsouhlašeno s OSSZ.
      Jsou v tom velké zmatky, protože je něco jiného vyloučené doby na ELDP a vyloučené doby na Přílohu k žádosti.... např. když má zaměstnanec ošetřovné 12 dnů, tak do vyl. dob na ELDP jde 9 dnů a na Přílohu k žádosti 12 dnů. Vyl.doby na ELDP se řídí zákonem o důch. pojištění a vyl.doby do Přilohy k žádosti zákonem o nem.pojištění.
      Udělali nám v tom pěkné zmatky a myslím si, že bude ještě veselo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).