Průměrný hodinový výdělek

• (neregistrovaný)

17. 2. 2009 11:10

Dobrý den, při výpočtu nemocenské je potřeba znát tzv. průměrný hodinový výdělek. Ten se zjistí vzorečkem (hr. mzda : počet odpracovaných hodin vč. přesčasů)
    Můj dotaz zní, zda do hodin patří i čas na dovolené. To znamená na příkladu:

Hr. mzda je 10.000,- Zaměstnanec pracoval 20 hodin a 4 hodiny má dovolenou.

Je potom vzoreček:
    a) 10.000/20 =...
    b) 10.000/24 =...

Čísla jsou jen na ilustraci.
    Předem děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2009 11:32

Líba (neregistrovaný)

Re: Průměrný hodinový výdělek
      Náhrada mzdy do průměru nepatří. Ani v korunách, ani v hodinách. Ještě upřesním, tento průměr nepoužíváte na výpočet nemocenské, ta se počítá jinak, ale na výpočet náhrady mzdy při dočasné pracovní neschopnosti.

• 17. 2. 2009 11:52

Ondřej R. (neregistrovaný)

Já to formuloval špatně.. jde mi hlavně o ten hodinový výdělek.. Zda do něho dávám i hodiny na dovolené...

• 17. 2. 2009 12:00

Radka (neregistrovaný)

Za dovolenou dostaváte náhradu mzdy. Do průměrného hodinového výdělku se započítává to co jste si skutečně vydělal vč. odměn a dělíte to počtem skutečně odpracovaných dnů tzn. že to co se týká dovolené a máte za to náhradu mzdy se do průměru nepočítá
      Přesčasy se do průměru počítají!

• 17. 2. 2009 15:56

J. (neregistrovaný)

Ale má-li fixní plat za měsíc,potom pozor na svátky ty se do průměru počítají.Kdyby jel na hod. tak v době kdy měl pracovat a byl svátek se ani tyto hodiny a náhrada za svátek nepočítají.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).