Re: prosím Hanku-chyba v cistych prijmec
Nárok na výplatu dávek zaniká
uplynutím 3 měsíců ode dne, za který dávky náleží. U dávek jednorázových zaniká nárok uplynutím 1 roku ode dne, za který dávka náleží.
a ted nevim ,jestli ma vubec smysl opravovat potvrzeni prijmu k prispevku na bydleni, kdy jsem potvrzovala prijmy za 3.ctvrtleti
a chapete take tak, ze prijmy za 3.ctvrtleti uz nema smysl opravovat,ale prijmy za 4. ctvrtleti jeste mohu opravit a socialka by mela zmenit rozhodnuti o vysi davky?
koukala jsem na stránky MPSV a u formulářů pro příspěvek na bydlení je psáno, že to platí následující čtvrtletí. Takže za 3.čtvrtletí to ovlivnilo žádost na 4.čtvrtletí a to je již vyplacené.to bych nechala. Ale za 4.čtvrtletí to je pro 1.čtvrtletí 09 a to bych asi zkusila brnknout na sociálku. Otázkou je, jestli nebudou chtít dělat nějakou kontrolu když jich budete mít mylně vyplněných víc. s tím jsem se nikdy nesetkala, tak nevím. To o 3měsících, jak píšete jinde, bych spíš chápala v tom smyslu,že zpětně pokud není zažádáno do 3 měsíců, to žadatel nedostane.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 2. 2009 15:40
kopírujete si ta potvrzení? já ano, taky jsem zjistila chybu - tak jsem jela podle bydliště a volala na sociálky, podle RČ mě předali a tam jsem paní vysvětlila, co jsem udělala špatně - následně jsem tam poslala správná čísla - to ale v případě, že jsem jim napsala víc, protože když jim domů pošlete formulář se správnými nižšími čísly, tak to by byly proti sobě, kdyby to tam odnesly. Domů jsem zaměstnanci poslala potvrzení s čísly vyššími - to jsem se taky sekla
Prosim za jakou dobu jste zjistila chybu? Ja jsem na strankach min. prace nasla