Re: intrastat - začínám
Nejvíce informací budete čerpat ze stránek celní správy www.cs.mfcr.cz - najdete si záložku - clo,daně, obchod se zbožím a tam už je nabídka Intrastat - je tam i příručka pro rok 2009. Najdete tam odpovědi na své otázky - především také vysvícené ČSÚ vás zavede na stránky statistického úřadu, kde jsou další informace.tj. termíny, kurzy a v nové příručce i jak se vyplňuje tiskopis v r.2009 - např. transakce 1 je 11, příručka str.58)změněny jsou i dodací podmínky (nříručka str.66) atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 2. 2009 21:33
Dobrý den,
prosím o několik rad.
1/ K jakému datu a jakou formou se podává intrastat?
2/ Mám jednu fakturu z Polska na zboží. Doprava je objednána u DHL. Tzn. pokud jsem správně pochopila, nezahrnuji dopravu.
3/ Faktura je na 12.000 EUR. Jakým kurzem ji přepočítám do výkazu?
4/ Našla jsem na netu příručku k Intrastatu, která není lae upravená na nový formulář. Podle té staré bych řekla, že se jedná o kód transakce 1. Ve formuláři jsou ale 2 místa. zapíšu tedy "01"? Nebo jsou teď jiné kódy?
5/ Také si nevím rady se sloupce 9 (dodací podmínky)
Děkuji moc za rady.