Re: plný invalidní důchod - zaměstnávání
No on pracuje normálně nadále bez jakéhokoli omezení, asi je to spíše psychického rázu. Takže i kdyby mu plný inv. důchod přiznali a on mohl a chtěl zůstat tak nejsem povinna měnit smlouvu o PP... A mám ještě nějákou další povinnost vůči OSSZ (kromě vyplnění Potvrzení zaměstnavatele podle § 83 zákona 582/1991 Sb., - to mám zrovna před sebou) nebo ZP?
Re: plný invalidní důchod - zaměstnávání
to vyšetření u závodního lékaře byste měli mít
pokud zjistí, že nic nebrání tomu, aby pracoval na stejné pozici v nezkrác. úvazku, tak nebudete nic měnit
můžete se domluvit na uk. PP - ale nutit ho nemůžete
na ZP nahlásíte (až mu bude přiznán důchod), že patří do kat., za kerou je plátcem ZP stát (nebudete u něho zjišťovat MVZ pro ZP)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
18. 2. 2009 7:56
Nevíte prosím někdo jak je to se zaměstnáváním lidí, kteří mají plný invalidní důchod? Mohou si vydělat pouze do nějákého limitu, mají omezení ohledně trvání PP (jako třeba starobní důchodci, mohou mít smlouvu pouze na 1 rok). Náš zaměstnanec žádá o plný invalidní důchod a já nevím jestli po jeho příznání budu muset ukončit jeho PP, nebo jestli může nadále pracovat na základě původní smlouvy, kde je PP uzavřen na dobu neurčitou.
Díky