Re: rozdělení zisku s.r.o.
Podle mého názoru si musí zisk rozdělit dle společenské smlouvy, tzn. v poměru vkladů, tj. ve Vašem případě 50 % každý. Ať Vám ukáží v obchodním zákoníku, kterým paragrafem se chtějí při rozdělování zisku řídit a Vy budete podle něho postupovat. Mějte se.
Re: rozdělení zisku s.r.o.
Zisk by měli dělit skutečně dle spol. smlouvy - tzn. ve vašem případě zřejmě 50:50. Pokud mají pocit, že přínos firmě je nerovnoměrný (také jsme to nedávno řešili), až si stanoví např. nějaké odměny, vyšší mzdu, prémie atd. (to už může mít každý různou částku, dle vlastního přičinění :-) )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 2. 2009 11:07
Nevíte někdo jak rozdělit nerozdělený zisk z 428 od r.1993 do konce r.2008.Jsou 2 společníci.Spol. smlouva 50%,ale je v tom háček.Chtějí se zozdělit jinak.Každý měl v těch letech své zakázky a sledoval si měsíčně svůj zisk.To by jěště šlo,ale jsou tu asi nedobitné pohledávky,min.neuhr.závazků,z každého společníkka jiný zisk a tím pádem i jiná daň.Je to pro mě nyvypočitatelná částka a chtějí to po mě-po účetní.V letech 93-96 jsem ve firmě nebyla.Myslím si,že by si na to měli zavolat nezávislou osobu,která má s tímto už nějaké zkušenosti.Co vy na to?