Sil.daň! Pozor! Důležité!

• (neregistrovaný)

18. 2. 2009 12:15

Dobrý den.
    Dnes se mi ozval náš správce daně s tím, že je-li na technickém průkazu napsáno "...vozidlo dočasně vyřazeno..." je vše v pořádku. Ale je-li tam napsáno, že je uloženo v depozitu - "...registrační značka a ORV uloženo na MÚ..."že je to špatně a že z vozidel nad 12 tun se musí platit i když jsou takto uloženy. Ve starých technických průkazech typu knížka, jsou údaje zapsány správně, ale v nových TP typu - list papíru máme zapsáno vždy uložení na MÚ.
    Nemáte s tímto někdo nějakou zkušenost? U nás se jedná o 11 vozidel, což už číní docela slušné peníze.
    Žádám o rady.
    Mnohokrát děkuji.
    Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2009 14:05

I. (neregistrovaný)

Re: Sil.daň! Pozor! Důležité!
      Mám dojem, že už jsem váš dotaz někdy v minulých dnech četla. Škoda, že nikdo nereagoval. Zkušenost s tím nemám, ale, kdyby se něco takového stalo nám, zkusila bych zavolat na pár jiných FÚ (hlavně do nějakého většího města) na jejich názor ohledně formulace v TP. Budou-li mít názor všichni stejný, tak bych to asi akceptovala. Pokud se to ale bude lišit, kontaktovala bych svého daňového poradce, aby mě vůči FÚ "bránil".

• 18. 2. 2009 18:36

Petr K. (neregistrovaný)

Dobrý den.
      Máte pravdu. Tento dotaz jsem již pokládal. Náš daňový poradce dal za pravdu, že tento postup FÚ je správný a že nám nezbývá nic jiného, než poprosit dopravku aby nám to změnila nebo doplatit doměrek. Dokonce mi poslal i ten rozsudek krajského soudu. Jen si připadám, že jsem v tom sám, když nikdo nereaguje. Asi tento problém přetrvává jen u nás v Rakovníku.
      Moc děkuji za reakci.

• 19. 2. 2009 11:25

I. (neregistrovaný)

Dobrý den,
      pozor, může se mýlit i daňový poradce. Třeba jen kývá na to, co řekl FÚ. Zkuste zavolat někam jinam, za to nic nedáte.
      Mějte se fajn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).