Re: vyloučené doby
Neplacené volno nepatří nikde do vyloučených dob. Myslím,že ani neomluvená absence taky ne .
Do bodu i) se uvádějí všechny prac.neschopsti vč. prac. úrazů, OČR tam dle konzultace s OSSZ nepatří, takže asi ani PPM.
Ale ještě si počketje až se vyjádří taky někdo jiný, já v tom už mám taky pěkné zmatky
Re: vyloučené doby
Podle mých informací (odpověď z OSSZ) tam do přílohy k žádosti o .. do vyloučených dob patři i neplacené OČR, PPM a rodičovský
příspěvek nejdéle do 3 let věku dítěte. Pokud se pobírá do 4 let ten čtvrtý rok prý je už neplacené volno a ten tam nepatří. Nevíte někdo na základě jakého zákona je tento rok neplacené volno?
K bodu i) - na školení bylo řečeno , že jen nemoc (včetně prac. úrazů a nemocí z povolání) ne mateřská a ošetřovné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 2. 2009 14:00
dobrý den, prosím Vás moc o radu, já už jsem z těch vyloučených dob úplně zmatená.
do vyloučené doby vyplňuji OČR, PN, PPM a naopak se tam nezahrnuje neplacené volno
a co neomluvená absence, také se nazahrnuje?
a v příloze žádosti o... vyplňuji bod i)....byl dočasně práce neschopen-tam doplňuji pouze pracovní neschopnost nebo i PPM+OČR+vyplňuji i neschopnost v důsledku pracovního úrazu?
moc děkuji za trpělivost a za pomoc