Re: daně a rod. dovolená
Pokud jste v roce 2008 pobírala pouze rodičovský příspěvek a k tomu jste měla ty peníze za dovolenou a hrubá částka za tu dovolenou nebyla vyšší než 68000, může Váš manžel uplatnit na Vás slevu za tolik měsíců, kolik měsíců v roce jste byli manželé. jestliže jste byli manželé celý rok 2008, pak uplatní celoroční slevu (čili 24840 Kč). Pokud jste ještě po část roku měla mateřské dávky, tak je nutné k té hrubé částce za dovolenou přičíst i je.
Jen je mně divné, že píšete o proplacené dovolené - dovolenou lze proplatit pouze při skončení prac. poměru, jinak ji lze jen čerpat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 2. 2009 14:03
Dobrý den,
celý rok 2008 jsem byla na rod.dovolené, v Potvrzení o zdan.příjmech mám uvedenou proplacenouu dovolenou a zúčtováno v měsících: všechny měsíce. Nejsem si teď jistá, za kolik měsíců si mě může manžel odečíst z daně.
Moc děkuji za odpověď.