Re: Boj s průměrným výdělkem při PÚ
Ano, pro odškodnění prac.úrazu ze dne 6,10, platí průměr za předchozí čtvrtletí. Máte povinnost zjistit prům. výdělek za předch.kalendářní rok , tyto dva průměry porovnat a použít výhodnější. Měsíční výplata náhradynení nic nového, platilo již v předch. ZP, tak plaťte a náhradu zdaňujte( pojistné se nesráží). Máte nárok také na měsíční refundaci nákladů od Kooperativy, ale můžete-li počkáte na konec nemoci a vyčíslíte najednou.V posledním odškodnění zaplatíte bolestné a náklady ( bez poj. a nedaní se) podle dokladu od lékaře. nebo toto již necháte zaplatit Kooper. přímo zaměstnanci, Nemůžete přece nechat zaměstnance bezdůvodně třeba i několik měsíců bez náhrady s nižším příjmem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2009 15:39
Dobrý den,
stále bojuji a nemám jasno v odškodňování prac.úrazu. Prosím mohl by mi to z Vás někdo objasnit. Mám vyčíslit odškodnění pri ztrátě na výdělku. Dočetla jsem se, že dle nového ZP §382 odst.2ZP porovnávám průměr.výdělek za čtvrtl.a rok. Tedy prac. neshopnost od 6.10.2008.Porovnávám 7,8,9/08 a rok. Co je lepší použiji. Dále je ale případ, kdy podle nových předpisů ušlý výdělek lze platit každý měsíc. Bylo mi řečeno, že použít prům. výdělek v měsíci, kdy má prac.úraz po celou dobu pracovní neschopnosti.Jak na to, předem děkuji za radu.