Dohoda členských práv a povinností

• (neregistrovaný)

18. 2. 2009 17:47

Vyhotovena dle práva dohoda o převodu členských práv a povinností v bytovém družstvu,kam se obráit o bezplatnou radu.
    Děkuji všem za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2009 17:51

p (neregistrovaný)

Re: Dohoda členských práv a povinností
      Město nám prodalo bytový dům /vytvořeno družstvo bez toho by nedošlo k prodeji/12 nájemníků, každý si zaplatil svůj byt.Já mám nájemní smlouvu s družstvem, dcera je členem družstva, zaplacen zřizovací poplatek a členský příspěvek.Dcera se rozhodla převést členská práva a povinnosti na mě. Dle stanov družstva a Obchodního zákoníku §230 jsme písemnou formou uzavřeli dohodu o převodu členských práv a povinností,vyrovnali zůstatkovou hodnotu členského podílu k bytu a základní členský vklad s tím, že převodce tedy dcera a nabyvatel já souhlasíme, aby tyto klady byly přepsány na nabyvatele.
      Tato dohoda nepodléhá souhlasu družstva.
      Předseda družstva dohodu přijal a přesto po mě žádá , abych uzavřela novou nájemní smlouvu, podala přihlášku do družstva a zaplatila znovu členský vklad.
      1.Proč mám znovu platit členský vklad - 1x zaplatila dcera nic jí nevrací, 1x jsem zaplatila já dceři vyrovnání a 1x mám platit já
      2.Proč bych měla znovu podepisovat nájemní smlouvu
      3.Proč mám podávat přihlášku do družstva, když dohoda o převodu členských práv a povinností nepodléhá souhlasu družstva
      Děkuji Vám za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).