Re: Daňová evidence a kurz k 31.12.
Děkuji a ještě prosím. Ta uhrazená faktura řekněme 30.6. vystavená i zaplacená, použitý denní kurz vyhlášený ČNB. Musím tuto částku přepočítat pro účel daně z příjmu vyhlášeným "jednotným" kurzem ČNB k 31.12. nebo mohu částku nechat v příjmech tak jak je (přepočtenou tím denním kurzem 30.6. podle ČNB) . Četl jsem tu spoustu příspěvků, ale nejsem z toho moudrý. Díky.
Můžete ponechat přepočet denním kurzem ČNB. Můžete používat buď pouze kurz ČNB (denní, pevný) v průběhu celého roku, nebo pouze jednotný kurz. Oba způsoby v jednom zd. období ale nelze nelze kombinovat.
Aha, pořád mi nedocházelo, proč když se celý rok budu trápit se sháněním kurzů a čítat podle nich částku na dokladech , tak proč ještě 31. musím vše zase znovu počítat. Tak teď už to chápu. Buď pevný,který si stanovím sám,(samo s ohledem na ČNB) nebo denní, podle ČNB a nebo k 31.12 "jednotným" vyhlášeným MFČR jakoby zpětně vše najednou.
Děkuji vám, moc jste mi pomohl(a). Nevíte o nějaké prováděcí vyhlášce, která toto řeší??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2009 17:59
Jaké povinnosti mě čekají ve zpracování daňové evidence k 31.12. pokud jsem v průběhu roku používal cizí měnu (EUR). Respektive jednu fakturu v EUR, ta je zaplacená hotově v EUR (přepočtená denním kurzem vyhlášeným ČNB), jedna zůstala nezaplacená.
Děkuji moc.