Řádek 48 přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

18. 2. 2009 21:40

Řádek 48=velký problém. Myslela jsem si, že pokud nakoupím v daném měsíci majetek, pak uvedu do řádku 48. Ale to tak asi není myšleno, jak jsem tady přečetla nějaký dotaz. Vyplním tam tedy částku za všechen DHM nakoupený již třeba před čtyřmi roky?????
    Já to tedy nějak nemůže vstřebat a hlava mi stávkuje. Vysvětlí mi to někdo polopaticky pro "blbce", moc mu za to díky. Pročítám stále dokola v zákoně a nějak to nejde.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2009 22:07

H. (neregistrovaný)

Re: Řádek 48 přiznání k DPH
      Já jsem si volala na FU a tam mi řekli, že do ř. 48 mám mít HM nakoupený v r. 09. Máme třeba v měsíci i nákup materiálu, který uvádím na 042 a až po dokončení akce dojde k zařazení - třeba za 2 měsíce. I tyto částky mám prý uvádět / prý lepší uvést nežli ne/. H.

• 18. 2. 2009 22:18

pidimuzik (neregistrovaný)

Uvádíte pouze majetek pořízený v daném měsíci - nejdříve od roku 2009 (i technické zhodnocení). Pokud technické zhodnocení nebo i majetek pořizovaný po částech překročí částku až po několika plnění, pak bych měla být uvedena tato celková částka až v přiznání, kdy tato částka byla překročena. Nemám toto tvrzení ničím sice podloženo, ale jelikož se jedná o informativní údaj a ani správce daně nemá na tento řádek jednotný názor, řešila bych uvádění údajů výše uvedným způsobem.

• 19. 2. 2009 8:40

J.K. (neregistrovaný)

Díky, odpovědi mě alespoň trochu povzbudily a tak jdu to DPH dodělat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).