Dovolena

• (neregistrovaný)

19. 2. 2009 11:49

dobry den, muj zamestnavatel mi "dal" dovolenou v roce 2008 25dni..pak si to rozmyslel v pulce roce a prepsal narok na 20dni??ma na to pravo delat si co chce ve mzdach?nyni mi z tech 20dnu z min. roku zbyly 4dny, ktere mi rek ze podle zakona neprevede do roku 2009, ale jeho nedbalosti se v programu automaticky pricetly a on si toho nevsiml..obavam se ze zase az to zjisti tak to prepise...vim ze na tyto 4dny narok mam..proto jsem mu teto chybe nerekla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2009 11:56

Líba (neregistrovaný)

Re: dovolena
      Žádná chyba to není, dovolenou z roku 2008 může nařídit čerpat do 31.12.2009, teprve pak propadá. Pokud vám neurčí její čerpání do 31.10.2009, můžete nastoupit od 1.11. dovolenou i bez jeho souhlasu.

• 19. 2. 2009 12:02

llllll (neregistrovaný)

ja vim ze chyba neni, ale on mi rikal ze mi tu dovolenou proste neprevede.. jeste si to kontroloval jestli mam doopravdy 20dni..ale pro me nastesti si nevsiml ze pricitaj ty 4dny z min. roku.me by jen zajimalo jestli zas muze prijit a v programu napsat z nimuleho roku 0dnu?

• 19. 2. 2009 12:10

Líba (neregistrovaný)

To, že vám slíbil dovolenou nad rámec ZP a pak si to rozmyslel, je jedna věc. Pokud jste 5 týdnů neměli ve smlouvě, asi to nikde neuhádáte. Na 4 týdny podle zákoníku práce nárok máte, ty vám upřít nesmí.

• 19. 2. 2009 12:17

lllllllll (neregistrovaný)

me jde pouze o vlastni pocit...i kdyz mi ty 4dny veme tak se s nim hadat nebudu on si mysli ze ma pravdu...tezko mu to budu vyvracet...dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).