Re: Odstupne X pracovni uraz
Odstupné se počítá z výdělků čtvrtletí, které předchází čtvrtletí, ve kterém skončil pracovní poměr. 20.2. je až zítra, tak předpokládám, že jste nedostal výpověď, ale že jste se se zaměstnavatelem dohodli, že Váš pracovní poměr zítra skončí (dostat výpověď je totiž úplně něco jiného). Takže pokud prac. poměr končí zítra, to je 1. čtvrtletí, použije se průměr na odstupné z výdělků ve 4. čtvrtletí 08. Ale protože jste v tom 4. čtvrtletí marodil a nepracoval, bude použitý průměr pravděpodobný. To je takový průměr, jakého byste asi dosáhl, kdybyste býval v tom 4. čtvrtletí pracoval. Tento průměr, nejvíce podobný pravdě, určí zaměstnavatel. Odstupné se vypočítá za hrubého průměru, přičte se ke mzdě za měsíc, ve kterém skončí pracovní poměr a vše dohromady se zdaní. Pojištění se z něj neodvádí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 2. 2009 17:18
Dobry den,
dne 20.2 2009 jsem dostal vypoved.Dostanu i 3 mesicni odstupne.Ale zajimalo by me,jak se bude vypocitavat velikost meho odstupneho.Jde totiz o to,ze do srpna jsem mel v prumeru 28 tisic cisteho a od zari az do konce roka jsem mel pracovni uraz,plne uznany,takze jsem v te dobe nebyl vubec sttratny.No ajde o to ,ze ucetni mi rikala,ze se do odstupneho ten pracovni uraz nezapocitava,ze se to spocita,jak kdybych delal normalne coz mi bez veskerych premii i prescasu dela 20 tisic hrubeho,coz je nejakych 15 cisteho.Je to tak nebo ne?
Diky za reakce