Podpora v nezaměstnanosti

• (neregistrovaný)

19. 2. 2009 22:02

Dobrý den.
    Dnes jsem se dověděla,že mi nebude prodloužena smlouva.Je mi hrozně,ale proč píšu.V oklolí není kam nastoupit,firmy vesměs propouštějí,půjdu na pracák.Navíc mi mistr řekl.že kdyby bylo na něm,nikdy by mne nepustil,je se mno spokojen,ale bohužel není práce.Kdyby se to obrátilo,zavolá mi a vezme mne zpět.
    Byť jsem hodinový průměr za 3 čtvrtletí měla 116Kč,tak za 4čtvrtletí je to 85,5.Kolik Kč bude podpora v nezaměstnanosti?Myslíte,že by mi mohla účetní napsat ten větší hod.průměr?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2009 6:56

A. (neregistrovaný)

Re: Podpora v nezaměstnanosti
      Bohužel učetni vám nemůže napsat větší průměr, musí napsat ten, co jste ve 4.Q. měla...
      Výše podpory je první dva měsíce 65% čisté mzdy, pak další 2 měsíce 50% a pak 45%

• 20. 2. 2009 7:35

xy5

záleží, kdy Vám skončí PP - pokud do 31.3.09, tak průměr se vezme z IV. Q 08, pokud po 31.3. do 30.6.09., potom bude průměr z I. Q 09
      MÚ ručí za to, jaký průměrný výdělek Vám napšíe,z čeho bude počítána podpora
      nemůže Vám psát nepravdivé údaje, protože při případné kontrole by jí veškeré přeplatky na dávkách dali k úhradě

• 23. 2. 2009 18:04

LA (neregistrovaný)

Dobrý den. Posílám odkaz, kde se dozvíte spoustu užitečných souvisejících skutečností: http://www.mesec.cz/clanky/kdo-ma-narok-na-podporu-v-nezamestnanosti/

• 23. 2. 2009 18:31

lm (neregistrovaný)

Děkuji,články jsem četla.Zkoušela jsem si vypočítat podle odpovědí z minulosti,co mě čeká...Průměr na dovolenou v lednové výplatě byl 85,05Kčhod,týdení hodinový ůvazek 37,5hod.Vyšlo mi po násobení koeficientem 4,348 hrubá mzda 13867kč.Je to správně?A tu čistou spočítám z tohoto?takže 11730Kč /sleva na popl. a jsem ČID/ nebo musím spočítat superhrubou- ta by mi vyšla 18581 Kč,z toho pak čistá 15081 Kč? Co z toho je dobře? Jsem laik ,jen by mne účtařina bavila :-)...Prosím poraďte mi někdo jak to je?Díky moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).