Re: Nezdanitelný příjem studenti
Student má pravdu. Pokud si vydělá za rok na DPP 190 000 Kč, pokryje mu daň slevu na popltníka a slevu na studenta. Problém je ale v tom, že by musel mít buď u vás podepsané prohl. nebo každou tu DPP vyšší než 5000 (aby byla daněna zálohovou daní).
No vidíte, to je samé pokud a kdyby. Takže by také mohl mít
190.167,-( zaokrouhleno 190100) a ne 190.000 a nebo i jinak.
Promiťe, paní Jiřino, ale v tomhle případě jste jen jízlivá a nic rozumného neradíte.
U nás všichni studenti, i když přijdou třeba jen na týden, podepisují růžový papír, a to i když mají ještě jednoho zaměstnavatele - zaškrnou NEUPLATŇUJI, ale podepíší a mají tak nárok na normání daň. U ročním zúčtování se jim to sečte a daň u nás zaplacená vrátí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 2. 2009 13:03
Měli jsme studenta na Dohodu o provedení práce. Strhla jsem mu z výdělku 15% srážkovou daň. Přišel po čase, že si nastudoval, že jako student si může vydělat až cca 190.000 Kč ročně a nezdanit je. Nevím kde mám hledat oporu v zákoně. Nic jsem nenašla. Prosím poraďte. Díky