Výpověď smlouvy - ústní cestou

• (neregistrovaný)

20. 2. 2009 13:28

Dobrý den, mám tento problém:
    S jednou firmou jsem uzavřela smlouvu o poskytování telekomunikačních služeb (konkrétně internet). Za několik let jsem se stěhovala z města, kde firma sídlí, navštívila je osobně a oznámila jim, že se stěhuju a že ke konkrétnímu datu chci, aby mě odpojili od internetu. (byla jsem tam minimálně 3x, vždy jednala osobně s jejich pracovníky).

Po roce a půl mi přišlo od firmy, která vymáhá pohledávky té firmě poskytující internet, že dlužím 7 tis. za internet. Tedy za všechny ty měsíce. Ohradila jsem se, že to mám řádně odhlášené. Pan majitel to uznal, ale jen částečně a řekl mi, že musím uhradit poplatek za dva měsíce, což je výpovědní lhůta. Prý podle občanského zákoníka je výp. lhůta 2 měsíce a musí být písemná. Ve smlouvě samotné není o výpovědi ani slůvka. On to nyní po mě požaduje, abych to uhradila.
    Poradil by mi někdo, jak z toho ven? Pochybuji, že jeho zaměstnanci budou dokazovat, že jsem u nich byla a oni to zapomněli zapsat do systému....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2009 0:01

LA (neregistrovaný)

Re: Výpověď smlouvy - ústní cestou
      ....

Vy nemáte v ruce žádný doklad, čož je velká chyba. Já být na Vašem místě, byla bych ráda, že to uznali, že budu platit tak málo. Ale asi bych to tam jela osobně zaplatit a nechala si od nich podepsat jak účet o zaplacení, tak nějaké POTVRZENÍ s jejich hlavičkou, že Vy (jméno, příjemní, narozena, bydliště, číslo OP) jste uhradila jimi požadovaný poplatek a nic víc už po Vás nebudou požadovat (např. úroky z prodlení). V........ dne.......... , podpis Váš a pracovníka + jeho čitelné jméno. Nesmí tam chybět razítko firmy. Pokud měla Vaše smlouva číslo, ať ho tam taky uvedou. Musí to být přesně identifikovatelné. Takže by tam mohly být 2 adresy (Vaše současná a ta, kde bylo to připojení). Oni by Vám měli dát originál a nechat si ve Vaší složce kopii. Pokud by to skončilo u soudu, nebylo by to tak jednoduché... Jestli je ta suma pro Vás velká, zkuste požádat o splátkový kalendář - musí být vystaven písemně, abyste od nich měla pořádný doklad v ruce. Hodně zdaru!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).