Cerpani dovolene

• (neregistrovaný)

20. 2. 2009 13:44

DObry den,
    zamestnanec k nam nastoupil v prubehu roku 2007. Z roku 2007 se mu do roku 2008 prevadio 6,5 dne dovolene.
    V roce 2008 byl od 18.2. az do konce roku nemocny. V unoru roku 2009 ukoncil pracovni pomer
    Ma se mu proplatit dovolena z roku 2007? - pokud ano,prosim odkaz na paragraf

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2009 14:03

za (neregistrovaný)

Re: Cerpani dovolene
      Dekuji, ale volal mi pravnik zamestnance, ze pry pokud pracovni pomer v roce 2007 netrval cely rok,tak pry se mu ma dovolena z roku 2007 pri skonceni dovolene proplatit.

• 20. 2. 2009 14:06

an (neregistrovaný)

To je nesmysl, doba trvání PP nemá na nic vliv. Dovolenou měl vyčerpat do konce roku 2008, jen pokud máte víc jak 4 týdny dovolené, je možné převést do dalšího roku tu část nad týdny.Pokud vám něco takového říkall, chtějte po něm § a zákon, který to nařizuje. § 218, odst. 4

• 20. 2. 2009 14:17

vu (neregistrovaný)

jen doplním: a nárok dovolené nad zákonem stanovené 4 týdny můžete převést, ale jen na základě písemné žádosti zaměstnance!!
      Takže pokud máte více dovolené a nepožádal, tak hold má smůlu. Jinak se přikláním také k tomu, pokud někdo po mě chce něco o čem nejsem přesvědčena, ať mi to ukáže černé na bílém!!! Jinak ze zkušenosti vím, že právníci ne vždy mají ve všem pravdu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).