Re: Roční zúčtování-POMOC!!! Nevím si ra
V ročním zúčtování nemá nárok na daňový bonus, protože nesplní podmínku celoročního příjmu v částce alespoň poloviny minimální mzdy.V uvedených měsících by ale bývala podmínku splňovala a mohla mít bonus alespoň v těchto měsících. Teď se ji v ročním zúčtování vrátí jenom zaplacené zálohy na dani.
Re: Roční zúčtování-POMOC!!! Nevím si ra
Proč si daňové zvýhodnění neuplatní její manžel, resp. otec dětí? Tomu, pokud měl příjem za celý rok alespoň 48000 hrubého vyplatí na každé dítě 10680 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 2. 2009 11:00
Mám zaměstnankyni, která v roce 2008 pracovalal pouze dva měsíce
(leden a únor), měla 12.000 hrubého a uplatňovala jsem jí pouze slevu na poplatníka, takže zaplatila státu daň 360 Kč. To samé měla v únoru. Od března je na mateřské. Ted chce udělat roční vyúčtování. V květnu 2008 se jí narodily dvojčata a ještě mi sdělila, že má dítě na základní škole (v 01,02/2008 - jsem jí neuplatňovala slevu). Má nárok na daňový bunus za všechny děti za celý rok + vrácení 2x 360 daně? Nebo jak to bude, nevím si rady!!! Děkuji moc za radu chytřejšlích!!