Roční zúčtování-POMOC!!! Nevím si rady!!

• (neregistrovaný)

21. 2. 2009 11:00

Mám zaměstnankyni, která v roce 2008 pracovalal pouze dva měsíce
    (leden a únor), měla 12.000 hrubého a uplatňovala jsem jí pouze slevu na poplatníka, takže zaplatila státu daň 360 Kč. To samé měla v únoru. Od března je na mateřské. Ted chce udělat roční vyúčtování. V květnu 2008 se jí narodily dvojčata a ještě mi sdělila, že má dítě na základní škole (v 01,02/2008 - jsem jí neuplatňovala slevu). Má nárok na daňový bunus za všechny děti za celý rok + vrácení 2x 360 daně? Nebo jak to bude, nevím si rady!!! Děkuji moc za radu chytřejšlích!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2009 11:08

jarka25 (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování-POMOC!!! Nevím si ra
      na dítě ve škole má nárok na slevu po celý rok, tj. 12x890kč, na dvojčata jen od května, tj. (8 x 890 kč)x2., vyjde vám to tak, že ji vrátíte celou zaplacenou daň + daňový bonus 24920 kč

• 21. 2. 2009 12:05

J (neregistrovaný)

V ročním zúčtování nemá nárok na daňový bonus, protože nesplní podmínku celoročního příjmu v částce alespoň poloviny minimální mzdy.V uvedených měsících by ale bývala podmínku splňovala a mohla mít bonus alespoň v těchto měsících. Teď se ji v ročním zúčtování vrátí jenom zaplacené zálohy na dani.

• 21. 2. 2009 18:01

Renata (neregistrovaný)

Proč si daňové zvýhodnění neuplatní její manžel, resp. otec dětí? Tomu, pokud měl příjem za celý rok alespoň 48000 hrubého vyplatí na každé dítě 10680 Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).