Re: dodanění zaniklého závazku
Do podrozvahové evidence to dostanete dalším zápisem. Já mám např. účty 800321 a 800311 pro faktury, které dříve bývaly na 321 a 311. A mám jeden pomocný účet 800888, proti němuž účtuju všechny zápisy. Takže zaevidování té faktury do podrozvahy bych udělala takto: MD 800888 D 800321.
Rozhodně nesmíte účtovat v jednom zápisu proti sobě účty 0xx až 6xx na jedné straně a proti tomu na druhé straně podrozvahové účty jako 75x, 8xx, 9xx.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 2. 2009 11:04
Dobrý den,
moc prosím o vyjasnění. Mám na účtu 321 závazek ve výši 4.500,--, který již nikdy nebude uhrazen.
Pokud jej zaúčtuji na podrozvahu 75x/321 (a zvýším o tuto částku v DPPO), tak mi nebude sedět rozvaha a výsledovka.
Pokud je zaúčtuju 6xx/321, tak mi sice bude sedět rozvaha a výsledovka, ale ještě jej uvedu v daňovém přiznání ná řádku 30 a zdaním jej tím pádem dvakrát.
Můžete se se mnou prosím někdo podělit o zkušenost, jak to tedy účtujete a uvádíte v DPPO?
Děkuji mnohokrát