Re: Dohoda o převodu členských práv a po
>
tomu nerozumím, když je dcera členem BD, jak Vy můžete mít k témuž bytu nájemní smlouvu? Nájemce dr.bytu je dcera, nemáte náhodou podnájemní smlouvu?
>dcera je členem družstva, zaplacen zřizovací poplatek a
>členský příspěvek. Dcera se rozhodla převést členská
>práva a povinnosti na mě.
>Dle stanov družstva a Obchodního zákoníku §230 jsme
>písemnou formou uzavřeli dohodu o převodu členských práv
>a povinností k družstvu, vyrovnali zůstatkovou hodnotu
>členského podílu k bytu, vyrovnali základní členský
>vklad, provedli ověření podpisů na dohodě s tím, že
>převodce tedy dcera a nebyvatel já souhlasíme, aby tyto
>klady byly přepsána na nabyvatele.
>Tato dohoda dle Obchodního zákoníku §230 nepodlehá
>souhlasu družstva.
>Předseda družstva dohodu přijal a přesto po 2 měsících
>kdy nabyla platnosti po mě žádá, abych uzavřela novou
>nájemní smlouvu,
po uzavření a předložení platné dohody se stáváte členem BD se všemi právy a povinnostmi, novou nájemní smlouvu musíte uzavřít na byt, který jste takto"získala", protože jste novým členem BD
podala přihlášku do družstva a
>zaplatila znovu členský příspěvek.
>1.Proč mám znovu platiit členský vklad - 1x zaplatila
>dcera nic jí nevrací, 1x jsem zaplatila já dceři
>vyrovnání a 1x mám platit já
žádný nový vklad nemusíte platit, protože vklad dcery zůstal v BD a dohodou přešel na Vás
>2.Proč bych měla znovu podepisovat novou nájemní
>smlouvu, to je nutné, jste novým členem BD s právem užívání bytu
>3. Proč mám podávat přihlášku do družstva, cituji
>dohodu - dohoda nabývá platnosti dnem podpisu zúčastněných
>stran s účinností od prvního kalendářního dne
>tj.1.12.2008.
žádnou přihlášku nemusíte podávat, členství vzniklo z platné a předložené dohody o převodu, to si asi předseda plete.
>Děkuji Vám všem za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 2. 2009 12:06
aaa - omlouvám se, píši celý problém.
Město nám prodalo bytový dům /vytvořeno družstvo, bez toho by nedošlo k prodeji/ 12 nájemníků, každý si zaplatil svůj byt. Já mám nájemní smlouvu s družstvem, dcera je členem družstva, zaplacen zřizovací poplatek a členský příspěvek. Dcera se rozhodla převést členská práva a povinnosti na mě.
Dle stanov družstva a Obchodního zákoníku §230 jsme písemnou formou uzavřeli dohodu o převodu členských práv a povinností k družstvu, vyrovnali zůstatkovou hodnotu členského podílu k bytu, vyrovnali základní členský vklad, provedli ověření podpisů na dohodě s tím, že převodce tedy dcera a nebyvatel já souhlasíme, aby tyto klady byly přepsána na nabyvatele.
Tato dohoda dle Obchodního zákoníku §230 nepodlehá souhlasu družstva.
Předseda družstva dohodu přijal a přesto po 2 měsících kdy nabyla platnosti po mě žádá, abych uzavřela novou nájemní smlouvu,podala přihlášku do družstva a zaplatila znovu členský příspěvek.
1.Proč mám znovu platiit členský vklad - 1x zaplatila dcera nic jí nevrací, 1x jsem zaplatila já dceři vyrovnání a 1x mám platit já
2.Proč bych měla znovu podepisovat novou nájemní smlouvu
3. Proč mám podávat přihlášku do družstva, cituji dohodu - dohoda nabývá platnosti dnem podpisu zúčastněných stran s účinností od prvního kalendářního dne tj.1.12.2008.
Děkuji Vám všem za pomoc.