Mám si udělat sama daňové přiznání

• (neregistrovaný)

22. 2. 2009 17:32

Bývalý zaměstnavatel, u kterého jsem loni pracovala 2 měsíce mi odmítl udělat daňové přiznání a dal mi jen potvrzení o příjmu. Zbytek roku jsem byla na ÚP - 6 měs.podpora + 2 rekvalif. U předminulého zaměstnavatele jsem měla ukončen PP 31.12.2007,ale do 6.1.2008 jsem měla nemocenskou. Co mám dát do toho daňového přiznání ?? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2009 17:42

J (neregistrovaný)

Re: mám si udělat sama daňové přiznání
      Daňové přiznání vám ani dělat nesmí, to si musíte udělat sama.Nebo jste chtěla aby vám udělal roční zúčtování? Aby mělo vůbec smysl dělat přiznání, podívejte se na potvrzení o zdanitelných příjmech, zda jste vůbec měla nějakou sraženou zálohovou daň.Jestli ano, tak potom má daňové přiznání smysl, pravděpodobně se vám vrátí celá zaplacená záloha na dani.Do příjmů dáte jen příjmy od zaměstnavatele.Nemocenská ani podpora v nezaměstnanosti nejsou zdanitelnými příjmy a do přiznání nepatří.

• 22. 2. 2009 17:54

laskonka (neregistrovaný)

mám sraženou zálohovou daň a je to potvrzení o zdanitelných příjmech.Ještě se uplatňovala nějaká sleva na dani nebo ne?

• 22. 2. 2009 18:14

J (neregistrovaný)

No tak do dańového přiznání dáte příjmy z potvrzení,uplatníte si slevu na poplatníka a pravděpodobně vám vyjde přeplatek daně.Nebo jakou jinou slevu máte na mysli?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).