Re: Náhrada mzdy
Náhrada mzdy poskytovanápři DPN se podle ZP nedaní,zaměstnavatel si v roce 2009 polovinu částky,kterou zaměstnancům zúčtoval na náhradě mzdy v kalendářním měsíci,odečte z pojistného odvedeného v tomto měsíci. To je citace z průvodce novým zákonem o nem.pojištění v r. 2009. Takže se může odečítat pořád
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
23. 2. 2009 13:35
Dobrý den, teď jsem se dozvěděla od kolegyně věc, o které si myslím,že není pravdivá, protože jsem nic takového v žádné literatuře nečetla, ale přesto abych něco nepodcenila, zeptám se ještě vás.
Prý se náhrada mzdy v prvních 14 dne PN může - ta polovina náhrady mzdy, odečíst od odvodů na OSSZ jen jednou.
Např. marodí mi pan Nový v lednu, polovinu náhrady si odečtu od odvodů. Ale pokud bude ještě marodit v květnu, nebo v dalších měsících, nemůžu si tu náhradu už víckrát odečíst????? Lze to jen jednou v roce?????????????????????????
Pls, slyšel nebo četl jste to už někdo??? Já ne.
Děkuji za reakce.