Re: Energie - zálohová faktura
v DE si každou platbu ihned odpočítáváte,potvrzení nepotřebujete po každé platbě,protože máte rozpis nájemného a služeb s ním spojené. V roce 2009 dostanete řádné vyúčtování,tedy buď doplatek nebo přeplatek a zase do příjmu nebo do výdajů si dáte danou částku.Takže to děláte správně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
23. 2. 2009 13:56
Dobrý den, moc Vás chci poprosit s řešením danné situace. Jsem FO, která vede DE. Jsem v pronájmu a každý měsíc dostávám od pronajímatele zálohovou fakturu na energie, kterou pravidelně hradím. Tato zálohová faktura obsahuje i DPH. Jen podotýkám, že pronajímatel je taktéž FO, která vede DE a doklad k přijaté platbě mě nemůže vystavit.. Skutečnou spotřebu energií mě vyčíslí až v roce 2009. Nejsem si jistý, zda zaplacené zálohy mám dát do daňových výdajů v plné výši, nebo jen v základu daně. Poradí mě, prosím Vás, někdo ?Po celý rok jsem celkovou částku zálohy (tedy i s DPH) dával do nákladů. Je to správně?
Děkuji předem za reakce.