Dobrý den,
problematika je složitější. Doporučuji článek Dostanete mateřskou, pokud jste předtím podnikala v zahraničí? V některých případech ne, ve kterém je částečně řešena nebo zajít pro aktuální informace na ČSSZ a příslušnou zdravotní pojišťovnu.
Zřejmě nejjednodušší bude podnikatelskou činnost na nějakou dobu přerušit (ovšem s oznámením příslušným úřadům).
Dagmar Kučerová :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2011 23:20
Dobrý den,
od léta začnu pracovat jako zaměstnanec na HPP v Německu. Tam mi bude mzda daněna a budu si platit zdravotní pojištění v Německu. V ČR jsem byl dosud veden jako OSVČ jako vedlejší příjem s malým ziskem. Neplatil jsem tedy zálohy na sociální pojištění a ani zdravotní pojištění. To za mne dosud platil zaměstnavatel v ČR. Co se ale stane, když nyní budu pracovat v Německu na HPP a v ČR pořád jako OSVČ s malým ziskem. Budu muset platit zálohy na soc. pojištění a zdravotní pojištění? Děkuji za informace.