Roční zúčtování-spor se zaměstnankyní???

• (neregistrovaný)

23. 2. 2009 19:19

Prosím o radu,

Zaměstnankyně měla v lednu 2008 12.000 Kč hrubého, byla sražená daň ve výši Kč 360, v únoru také 12.000 Kč hrubého, byla sražená daň ve výši Kč 360.
    Pak morodila (malá organizce-výplacela jí sociálka), pak se jí v 05/2008 narodily dvojčata. Do konce roku pobírala od sociálky peněžitou pomoc v mateřství.
    Má ještě jedno dítě na ZŠ na které si neuplatnila odpočet v tom lednu a únoru 2008.
    Teď po mě chce udělat roční zúčtování. Řekla jsem jí, že má nárok na slevu na dani na dítě. Takže jí vrátí odvedenou daň v lednu a únoru 2008. Ale, že na daňový bonus už nemá nárok. Myslím, že ani v lednu a únoru, když se předím neuplanil. Ale ona na mě ječela, že si to zjišťovala na fin. úřadu, že má nárok i na bonus!
    Na co má prosím nárok a co jí tedy vrátím. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2009 20:09

J (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování-spor se zaměstnankyn
      Pokud v lednu a v únoru neuplatňovala slevu na dítě, tak v ročním zúčtování nárok nemá, protože nesplní hranici příjmu alespoň poloviny minimální mzdy.A proč v těch dvou měsících neuplatňovala?Měla vůbec podepsané prohlášení poplatníka? A jestli ano, tak opravdu tam tu dceru neměla napsanou?

• 23. 2. 2009 22:31

Jiřka (neregistrovaný)

Je to tak. Pokud neměla celoroční hrubý příjem aspoň ve výši 6ti násobku minimální mzdy (tj. aspoň 48000 Kč), bonus nenáleží. Manžel děti uplatnit nemůže?

• 24. 2. 2009 6:58

xy5

pokud se bude domáhat vrácení bonusu (na který nemá nárok), tak jí navrhněte, ať si podá daň.př. na FÚ (když jí tam říkali, že jí to vrátí - ať si nadává jim, ne Vám)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).