Re: Roční zúčtování-spor se zaměstnankyn
Pokud v lednu a v únoru neuplatňovala slevu na dítě, tak v ročním zúčtování nárok nemá, protože nesplní hranici příjmu alespoň poloviny minimální mzdy.A proč v těch dvou měsících neuplatňovala?Měla vůbec podepsané prohlášení poplatníka? A jestli ano, tak opravdu tam tu dceru neměla napsanou?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
23. 2. 2009 19:19
Prosím o radu,
Zaměstnankyně měla v lednu 2008 12.000 Kč hrubého, byla sražená daň ve výši Kč 360, v únoru také 12.000 Kč hrubého, byla sražená daň ve výši Kč 360.
Pak morodila (malá organizce-výplacela jí sociálka), pak se jí v 05/2008 narodily dvojčata. Do konce roku pobírala od sociálky peněžitou pomoc v mateřství.
Má ještě jedno dítě na ZŠ na které si neuplatnila odpočet v tom lednu a únoru 2008.
Teď po mě chce udělat roční zúčtování. Řekla jsem jí, že má nárok na slevu na dani na dítě. Takže jí vrátí odvedenou daň v lednu a únoru 2008. Ale, že na daňový bonus už nemá nárok. Myslím, že ani v lednu a únoru, když se předím neuplanil. Ale ona na mě ječela, že si to zjišťovala na fin. úřadu, že má nárok i na bonus!
Na co má prosím nárok a co jí tedy vrátím. Děkuji za radu.