Forma VPP

• (neregistrovaný)

23. 2. 2009 21:50

Jsem zaměstnaná a momentálně jsem na RD. Naskytla se mi příležitost si přivydělat, ale jak jsem pochopila, dotyčný by mě potřeboval na 8h denně, tj. plný pracovní úvazek. Jenže já bych nechtěla původní firmu opustit. Vím, že je možno uzavřít dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti, ale to je jen buď na 150h ročně nebo poloviční úvazek, což by bylo 4h denně.
    Existuje nějaká jiná forma VPP, kdy bych mohla pracovat těch 8h denně?
    Děkuji všem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2009 22:51

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Forma VPP
      Dens už se pracovní poměry nerozlišují na hlavní a vedlejší, jde prostě o první prac. poměr, druhý pr. poměr atd. A ani nemusí být ten druhý na kratší úvazek, klidně může být na plný. Takže když jste u prvního zaměstnavatele na rodičovské (tudíž nemusíte docházet do práce), můžete uzavřít druhý prac. poměr klidně třeba na plný úvazek. Souhlas toho prvního zaměstnavatele byste musela mít v případě, že by předmět podnikání obou zaměstnavatelů byl shodný. A pobírání rodičovského příspěvku nezávisí na délce úvazku, to závisí jen na omezeném dávání dítěte do předškolního zařízení.

• 24. 2. 2009 9:42

VH

Re: Forma VPP
      K souhlasu zaměstnavatele - nesleduje se, zda je předmět činnosti obou zaměstnavatelů shodný, ale to, jaký předmět činnosti má zaměstnavatel, u kterého je zaměstnanec zaměstnán, zapsán, a to, jakou výdělečnou činnost má vykonávat - srov. § 304 ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).