Re: Kontrola účtu 343-zůstatek na Dal
Zřejmě v době před registrací (do 24.9.07) se zaúčtovala nějaká tržba (prodej) rozúčtována neoprávněně na DPH. Opravila bych konkrétně ty 3 doklady jak píšete, zřejmě 343/6xx a dala bych to do tržeb 2008. DPH máte odvedené dobře, jen v době před registrací Vám tam padli 3 doklady, které ponížili tržby. Jestli to teda chápu správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
23. 2. 2009 22:25
Prosím zkušené účetní o radu. s.r.o. založena 9/2007. Účtovala jsem do programu všechny doklady včetně DPH. Registrace k DPH byla vydána až 24.9.07. Po letošní uzávěrce jsem zjistila, že zůstatek na Dal 343 neodpovídá DPh odvedenému v lednu 2009. /vloni mi to nějak uteklo/.Kontrolou jsem zjistila, že jsou to 3 doklady, placené v době, kdy ještě firma nebyla zapsána jako plátce. Systém si je však logicky drží. Je to nějakých 600,--Kč. Může mi někdo poradit, jak korektně srovnat v účetnictví? Všem děkuji.