Re: úřad práce a DPP
nyní stačí DPP nahlásit do 8 dnů po nástupu zaměstnance na dohodu. náš UP má tiskopis, který jim potvrzuji.
Důležité je jak těch 8000 zúčtujete!!! musíte každý měsíc 4000, dohodu klidně na dva měsíce... jde o to, že každý měsíc nesmí těch 4000 překročit.
já už mám s naším UP domluveno (jsou 30 km od nás), že jim dohodu okopíruju a pošlu, aby zaměstnanci nemuseli pořád jezdit sem tam. A potvrzené výdělky také posílám poštou.
Záleží, jak se domluvíte se zaměstnancem a s ÚP.
Re: úřad práce a DPP
Dobrý den. Já jsem měla při podpoře taky "nekolidující zaměstnání" - upravuje zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. § 25/3 a další. Brigádně, podepsáno jako DPP, od 17.9.2008 do 17.10.2008. V části, která se zabývala mzdou, bylo uvedeno, cituji: "Výše odměny zaměstnance za provedení sjednaného pracovního úkolu činí 4.000,- Kč/měsíčně (slovy: čtyřitisícekorunčeských). Odměna je splatná po provedení sjednaného pracovního úkolu nebo jeho části." Je potřeba, aby zam-ec před nástupem tuto brigádu nahlásil na ÚP nejpozději 1 den před nástupem. Po podepsání smlouvy ji musí doložit (osobně či poslat kopii poštou) na ÚP. Pak dostane na ÚP formulář, kde vy jako zam-tel vyplníte po skončení měsíce hrubou mzdu, jeho povinností je pak toto zpět doložit na ÚP v dohodnutém termínu (musí to být před termínem výplaty podpory v nezaměstnanosti, aby mu ji mohli vyplatit).V říjnu jsem dostala výplatu za září, v listopadu za říjen. Tiskopis jsem měla jeden, paní na ÚP si okopírovala první potvrzený příjem a vrátila mi to, aby mi účetní na něho potvrdila další měsíc. Kolonka na odpracovaný počet hod tam nebyla.
Důležité je nezapomenout na to, že DPP je max. na 150 hod/ročně (pokud se od toho října něco nezměnilo, já to nezjišťovala).
Na toto téma obšírně odpověděl pan Jaroslav v diskuzi na tomto portálu 20.2.2009 v 8:46, název: Přivýdělek - v evidenci ÚP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2009 8:51
Dobrý den, chci se ujistit, když zaměstnám člověka z ÚP na DPP, který bude pracovat 23.2.-6.3. tak mu můžu napsat na dohodu 8000? tedy každý měsíc 4000 nebo mám radši napsat 2 dohody aby nepřišel o podporu??