Re: kolik si říct za daňpvou evidenci
Vůbecto není moc. Daňová evidence s DPH je horší, než podvolné účetnictví - horší hlídání částečných plateb a podobně. Mně se to hýbe různě, ale když mi to vychází 10 kč na položku tak vím, že prodělávám. Teď jde o to, zda do položek počítáte i faktury. Záleží také na tom, jak drahý// levný je program a zda to děláte na počítači, který máte kvůli jiným věcem a nebo jen kvůli účetnictví. Musíte si tam zakalkulovat i čas, který strávíte předáním, telefony, literatura a školení. Potom byste došli k závratné sumě, kterou by vám nikdy nikdo nedal.
Takže: 10 kč za položku není moc. 500 za přiznání FO včetně soc. a zdrav. je málo a nebo jste šikovnější. Když si vezmete, že byste si měli vydělat nejmíň 200 -250 za hodinu (a to je levně).
Zatím všichni, kdo ode mne odešli (někdy jsem jim to doporučila - neměla jsem na ně nervy, nebo měli pocit, že nesouhlasí s mými názory - mi pak sdělili, že jsem byla tak o polovinu levnější, než ti noví.
Ti noví jim naslibovali a potom se do mé kalkulace nevešli.
A proto radím, mějte hrdé čelo, vypněte hruď a nadechněte se a za odměnu za svou práci se nestyďte. To potom můžeme jít na vycházku a dělat něco pro své zdraví, a ne si ničit nervy na zákony.
Já vím, ale holčině, které dělá nehtovou modeláž a má cca 10 dokladů měsíčně, neplátce, závazky žádné nemá, účtuji jen pokladnu a výpis si přece nemůžu říct paušál za tisíc měsíčně, jak tady byl odkaz na ty orientační ceny. Je mi jasné, že v Praze jsou jiné ceny a je něco jiného, když to dělám doma než když se musí platit pronájem kanclu, zaměstanance atd. Přijde mi rozumný tak 1500 za tu evidenci za celý rok a 500 za výkazy.
Tak už to neřeš , myslím že máš dobrý názor i sumu vzhledem k tomu co popisuješ ..... čus>>Vůbecto není moc. Daňová evidence s DPH je horší, než
>>podvolné účetnictví - horší hlídání částečných plateb
>>a podobně. Mně se to hýbe různě, ale když mi to
>>vychází 10 kč na položku tak vím, že prodělávám. Teď
>>jde o
>>to, zda do položek počítáte i faktury. Záleží také na
>>tom, jak drahý// levný je program a zda to děláte na
>>počítači, který máte kvůli jiným věcem a nebo jen
>>kvůli
>>účetnictví. Musíte si tam zakalkulovat i čas, který
>>strávíte předáním, telefony, literatura a školení.
>>Potom
>>byste došli k závratné sumě, kterou by vám nikdy
>>nikdo
>>nedal.
>>
>>Takže: 10 kč za položku není moc. 500 za přiznání FO
>>včetně soc. a zdrav. je málo a nebo jste šikovnější.
>>Když si vezmete, že byste si měli vydělat nejmíň 200
>>-250 za hodinu (a to je levně).
>>
>>Zatím všichni, kdo ode mne odešli (někdy jsem jim to
>>doporučila - neměla jsem na ně nervy, nebo měli
>>pocit,
>>že nesouhlasí s mými názory - mi pak sdělili, že jsem
>>byla tak o polovinu levnější, než ti noví.
>>Ti noví jim naslibovali a potom se do mé kalkulace
>>nevešli.
>>
>>A proto radím, mějte hrdé čelo, vypněte hruď a
>>nadechněte se a za odměnu za svou práci se nestyďte.
>>To potom
>>můžeme jít na vycházku a dělat něco pro své zdraví,
>>a
>>ne si ničit nervy na zákony.
>Já vím, ale holčině, které dělá nehtovou modeláž a má
>cca 10 dokladů měsíčně, neplátce, závazky žádné nemá,
>účtuji jen pokladnu a výpis si přece nemůžu říct
>paušál za tisíc měsíčně, jak tady byl odkaz na ty
>orientační ceny. Je mi jasné, že v Praze jsou jiné ceny a je
>něco jiného, když to dělám doma než když se musí platit
>pronájem kanclu, zaměstanance atd. Přijde mi rozumný
>tak 1500 za tu evidenci za celý rok a 500 za výkazy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2009 10:49
Poradíte prosím někdo kolik si mám říct za zprac.daň.evidence za celý rok cca 130 položek, daň.přiznání, OSSZ, VZP ? Jedná se o drobnou podnikatelku, ne Praha. Zatím jsem dělala jen pro známí za hubičku, děkuju.