OT Re: Student - brigádník podepsal proh
Dobrý den, odpovím ze života jen na část dotazu. Já jsem byla na brigádě jako on (DPP), jen s tím rozdílem, že ne jako studentka, ale jako nekolidující zam. při podpoře. Daňař mi poradil podepsat prohlášení, a tak jsem měla slevu na poplatníka. Bylo to fajn, pár stovek hned k dobru a nečekat na roční zúčtování daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2009 11:32
Dobrý den, na dohodu o provedení práce jsme tady měli studenta, který doložil potvrzení ze školy, takže mu byla uplatňována sleva na studenta ve výši 335,-Kč měsíčně. Podepsal prohlášení daně. Znamená to, že jsme mu měla každý měsíc dávat také slevu na dani na poplatníka? Dávala jsem mu pouze slevu na studenta. Každopádně teď můžu svou chybu napravit, protože požádal o roční zúčtování. Znamená to, že mu odečtu bude mít za celý rok slevu na poplatníka 24840,- a taky celý rok na studenta 4020,- a to i v případě, že tady byl pouze 6 měsíců? Předem díky za reakce.