Re: zaměstnanec z ÚP
Měla jsem takto zaměstnance (prodavačku). Dotace by byla příjemná a na dlouhou dobu (asi půl roku), ale je to hromada papírování. Prodavačka navíc za týden donesla neschopenku, šla 2 dny do práce, pak přinesla další a po měsíci oznámila že si našla jinou práci.
Proto dotaci nikdy více...
pokud zamestnane nekoho bez praxe(po skole) nebo je na UP dlohou dobu tak na rok mate.informace vam zajiste poskytne UP. Papirovani s tim moc neni.akorat kazdy mesic musite posilat informace o tom kolik dostal a opracoval.Na me sem tyto dotace dostavala pul roku a pote jsme si zadali a prodlouzili nam to na rok...Firma za me dostavala vice jak polovinu me ciste mzdy..
>>>>Přijímáme zaměstnance z úřadu práce.Máme nárok na
>>>>nějakou výhodu?
>>>
>>>Měla jsem takto zaměstnance (prodavačku). Dotace by
>>>byla příjemná a na dlouhou dobu (asi půl roku), ale
>>>je
>>>to hromada papírování. Prodavačka navíc za týden
>>>donesla neschopenku, šla 2 dny do práce, pak přinesla
>>>další
>>>a po měsíci oznámila že si našla jinou práci.
>>>Proto dotaci nikdy více...
>>
>>myslím, že v dnešní době dávat peníze na tyto účely
>>je
>>nesmysl, vždyť jsou plné ÚP nezaměstnaných
:-) ale málokdo nabírá lidi !
>
>pokud zamestnane nekoho bez praxe(po skole) nebo je na
>UP dlohou dobu tak na rok mate.informace vam zajiste
>poskytne UP. Papirovani s tim moc neni.akorat kazdy
>mesic musite posilat informace o tom kolik dostal a
>opracoval.Na me sem tyto dotace dostavala pul roku a pote
>jsme si zadali a prodlouzili nam to na rok...Firma za
>me dostavala vice jak polovinu me ciste mzdy..
Já jsem toto zjišťovala loni v říjnu jako admin. pracovnice pro firmu. O dotaci se musí předem na ÚP požádat. Už při prvním jednání se musí uvést pracovní pozice, počet míst a odevzdat potvrzení o bezdlužnosti od OSSZ, FÚ, správy cel a všech zdravotních pojišťoven, které v ČR působí. Je tam lhůta, jak staré to může být (myslím 30 dnů). Pak to s Vámi na nějakém setkání projednají. ÚP má předem stanovené datumy, kdy se tímto bude zabývat, takže při odevzdání prvních papírů se toto datum můžete dozvědět. Oni mají po projednání lhůtu 30 dní na to, aby odpověděli, zda dotaci dostanete. Pokud máte vybraného člověka, musí se uvést do žádosti, ale je tam podmínka, že už musí být bez nároku na podporu v ten den, kdy o podporu žádáte. Nově je podpora od 1.1.2009 jen na 5 měsíců. Pokud člověka nemáte vybraného, nic do žádosti nevypisujete. Když se dozvíte, že dotaci schválili, teprve potom můžete uzavřít pracovní smlouvu. Pokud to uděláte v opačném pořadí, dotaci nedostanete. Na základě slíbeného platu ve smlouvě Vám dotují nějakou část na úhradu mzdy zaměstnance. Počítá se to v procentech ze superhrubé mzdy (např. 30%). Délka byla loni v tom říjnu na 6 měsíců, pokud je to zdravý člověk, nebo na 12 měsíců, pokud je zdravotně postižený. Možnáje to letos jinak.
Snad jsem z paměti vylovila ty informace správně, je to přece jen několik pátků...
Kompletní info Vám podají na ÚP, já jsem si s tou paní zpočátku mailovala v teplíčku kanceláře.
Osobně si myslím, že má smysl o podporu požádat, třeba vám na ÚP budou líbat ruce, že někoho chcete zaměstnat. Přeji hodně trpělivosti a zdaru!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2009 12:52
Přijímáme zaměstnance z úřadu práce.Máme nárok na nějakou výhodu?