DPH - ojeté vozy , zvláštní režim atd !

• (neregistrovaný)

24. 2. 2009 14:42

Má někdo zkušenost s využitím a hlavně správným uplatněním možnosti prodávat nakoupená ojetá osobní auta z EU ve zvláštním režimu podle §90 ?? Myslím si totiž , že spousta firem a firmiček dělá velkou chybu , že platí DPH z rozdílu . Většinou mají na fakturách za vozy uvedenou částku bez DPH ( v položce základ pro DPH ve výši xxx % ) a u položky DPH ( v EU v rozmezí 16-21 % ) mají 0 !!!! . Dle mého názoru musí odvádět DPH z celé prodejní ceny , neboť nemají na svých přijatých fakturách uveden zvláštní režim dle příslušných obdobných kriterií v zemích svých dodavatelů ( navíc pak tato vozy z aukcí jsou prodávány většinou firmami či od firem , které si při jejich pořízení v F,NL,BE,DE,I atp. uplatnili při zakoupení tohoto nového vozidla odpočet DPH ) , avšak znám spoustu firem , kde mi všichni tvrdí ,, prostě zdaňuj DPH z rozdílu,, - ale nikdo mi nedovede vysvětlit proč. Znám také pár případů , kterým doměřili DPH ve výši statisíců i milionů Kč - právě proto že uplatňovali své prodeje a jejich zdanění DPH ve zvláštním režimu. Na FU mi tvrdí že se jim to napáruje dle souhrných hlášení z EU a jednotlivých zemí na příslušná DIČa poplatníků v CZ , ale to už by přece někdo musel řešit , ne ???? Má zkušenost je taková že všechny vozy z aukcí by mohli být ve zvl. režimu , ale po přeložení např. belgického § 39bis a po přeložení belgické směrnice 2006/112/EC čl.197 tomu tak není !!! - bude to jednou veeelikej průšvich , protože to těm firmám které dnes daní DPH z rozdílu a vesele prosperují jednou někdo doměří a sbebere jim všechno !!!
    Prosím dávám k dispozici svůj e-mail a rád bych aby mi někdo - kdo ví , napsal jak se věci mají , abych si konečně udělal na věc jasno - neboť názorů je mnoho , děkuji ..... milos.bily@odvezteto.cz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).