Sociální pojištění OSVČ

• (neregistrovaný)

24. 2. 2009 16:17

Dobrý den, snažím se udělat přehled o P a V OSVČ za 2008 a potřebuji výši záloh na DP (důchodové pojištění) každý měsíc jsem poštovní poukázkou platila zálohu ve výši 1713,- a poté 1834,- ale myslím, že to není záloha jen na důchodové pojištění nevíte jak zjistím výši zálohy není v tom započitáno i příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. V přehledu mi totiž vychází skoro 3000,- přeplatek což je divný nevím jaký je podíl zálohy na důchodový a tu státní politiku nebo jak to zjistit? Moc díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2009 16:31

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Sociální pojištění OSVČ
      V zákoně o pojistném na soc.zabezpečení.Ale to vůbec zjišťovat nemusíte, do Přehledu se to nijak nerozděluje. Rozděluje se jen pojištění OSVČ, jestliže jsou zároveň pojištěny důchodově a nemocensky. Jestli nejste zvlášť k nemocenskému poj. přihlášena , je to celé jedno pojištění. Rozdělení byste měla vidět na sjetině, kterou Vám na Vaší OSSZ vyjedou, kolik j a kdy a jaké jste platila zálohy.

• 24. 2. 2009 16:38

Petík (neregistrovaný)

Právě, že mám z OSSZ tedy z roku 2007 vyjetou inventuru pohledávek a tam píši předpis zálohy na DP a platba pojistného na NP tak jsem myslela, že do toho přehledu dám jen ty zálohy na DP. Jestli tomu dobře rozumím

• 24. 2. 2009 19:36

JS (neregistrovaný)

Do přehledu dáte zálohy na DP. Jestli Vám vychází vysoký přeplatek, tak jste asi měla nižší příjmy než v předchozím roce. Zkuste si to porovnat.

• 25. 2. 2009 15:05

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).