Re: změny v Živnost.zákoně od 1.7.2008
¨Podle mne to je obdobné jako když provozujete najednou dvě živnosti, jednu řemeslnou a jednu neřemeslnou, také musíte odděleně sledovat příjmy vztahující se ke každé této živnosti. Tedy já bych to asi udělal tak, že bych příjmy vztahující se k živnostem takto "časově" rozdělil na příjmy vztahující se k řemeslným a ostatní a k nim uplatnil v souladu s §7/7 ZDP příslušné prov¨cento výdajů.
Re: změny v Živnost.zákoně od 1.7.2008
Díky pane Jaromíre za reakci,ptám se na tuto záležitost z důvodu,že na iDnes.cz je uveřejněno,že si podnikatel má dát do 30.6.výdaje 50% a od 1.7. 60%,čili stejně jak si to myslíte vy.V roce 2006,kdy proběhla podobná změna,týkala se malířů,natěračů,taky asi v polovině roku,tak jsem to rozdělila na 50 a 60%,ale narazila jsem na FÚ a předělávala jsem DP( i když nám tuto informaci sdělila nějaká pracovnice z ministerstva financí na školení).Šlo tenkrát o to ,že zákon nabýval účinnost až od 1.7.2007.Teď nikde nemůžu najít,od kdy tato změna nabývá účinnost,co se týká daní.Ale můj klient má tak malé příjmy,že mu to dám vše v 50%,než předělávat přiznání.Díky ještě jednou a dobrou noc,pro mě už dobré ráno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 2. 2009 23:07
Od 1.7.2008 byly provedeny změny v Živn.zákoně v živnostech vázaných na živnosti řemeslné.Mohu změnu % použít již za rok 2008 v DPFO?
Díky za čas.