PROSÍM: Vývoz-řádek DPH 22

• (neregistrovaný)

25. 2. 2009 7:14

Prosím poraďte mi jakou hodnotu mám dát do řádku 22 - Vývoz mimo EU, dodání DDU.

-Hodnota na JSD: statistická hodnota je 912 288 (tato hodnota zahrnuje hodnotu zboží + dopravu po ČR)
    -Fakturovaná hodnota (hodnota ze smlouvy - píše se zde, že dopravu zajišťujeme my) 35.808,-EUR. Používáme čtvrtletní kurz.
    -Faktura od dopravce 1 450,-EUR

Nevím zda použít statistickou hodnotu + dopravné (v celním kurzu) - v statistické hodnotě je ale již hodnota dopravy v rámci ČR, která je zahrnuta i ve faktuře za dopravu.

Prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2009 7:34

A (neregistrovaný)

Re: PROSÍM: Vývoz-řádek DPH 22
      Pokud je dod.podmínka DDU, t.j. cena dopravy je již zahrnuta v ceně zboží. Jak píšete, tak statistická hodnota zahrnuje i dopravu. Já bych uvedla částku 912288.

• 25. 2. 2009 7:55

p.k. (neregistrovaný)

I když obsahuje pouze dopravu po ČR (cca 1/5 dopravy celkové)? Měla bych někam do přiznání dát hodnotu od dopravce 1 450,- EUR (fakturovali Srbové - bez DPH).
      Díky za reakci.

• 25. 2. 2009 11:18

A (neregistrovaný)

§66,§30 - u vývozu je to tak, že do dań.přiznání dáte hodnotu fakturovanou, přepočtenou celním kurzem - ten najdete na JSD, nebo pokud si ověřujete nyní již vývoz přes internet
      http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Clo-online/ dále zjištění stavu MRN, číslo MRN a celní kurz Vám řeknou na celní deklaraci (nebo na stránkách celní správy).
      Dopravu za vývoz se do daň.přiznání neuvádí - je to osvobozené a není na to kolonka.Oddíl II. se vztahuje jen na Vaši fakturaci.
      Zkuste si přepočítat částku na faktuře platným celním kurzem pro uvedené období.
      V účetnictví ale budete mít fakt.částku přepočtenou Vaším kurzem, jen v tabulce DPH přepočtete částku kurzem celním.
      Ničemu nevadí, že se zde faktur. a statist. rozejdou.

• 25. 2. 2009 12:50

Monik (neregistrovaný)

No nevím, ale nám na školení říkali, že se do vývozu neuvádí již statistická hodnota z JCD, ale hodnota fakturovaná

• 26. 2. 2009 8:47

A (neregistrovaný)

Také jsem po tom pátrala kdysi na FU, protože ze zákona o DPH to nevyplývá - není to jasně uvedeno! ale vzhledem k tomu, že daň.dokladem je práve JSD, tak dle sdělení na FU mám uvádět stat. hodnotu. Asi 2 roky jsem uváděla účetní hodnotu a nemělo to na nic vliv. Jde podle mne o to, že pokud vzniknou nesrovnalosti mezi státy EU a FU to dohledávají, tak se jim lépe přepočítávají hodnoty na EUR (je jasný kurz a nemusí zjišťovat kurz dané firmy). Už jsem tímto prošla a musela jsem dokládat hodnotu v EUR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).