Černá tužka

• (neregistrovaný)

25. 2. 2009 8:34

včera proběhla úžasná diskuze ohledně razítka. Historka z FU. telefonát, aby pan jednatel přišel přepodepsat daň. přiznání, protože je podepsáno černě. Úřednice ví, že na to není žádný předpis, že bysme museli psát modře, ale její nadřízení s tím mají problém a trvají na modré. tak prý nemusíme přepodepsat, jen abych příště klientům podávala tužku modrou a ne černou. a co takhle červená?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2009 8:46

Jiřina77 (neregistrovaný)

Re: černá tužka
      Nemám žádný dotaz,ale chci také přispět se svojí troškou do mlýna.Podávala jsem DAP,používám program (dělám v něm cca 7 let) a ten nedělá nuly,ale když je kolonka bez částky tak ji pouze proškrtne,netušíte jaký to byl problém,MUSÍ tam být nula.Tak jsem u podatelny nastoupila a ručně začala dělat vedle čárek nuly.Paní jsem ovšem nebyla schopná vysvětlit,že program mi tam nulu nedovolí napsat,automaticky z ní udělá jen čárku.Závěr paní na podatelně : "Tak to máte teda špatný program,tak to být nesmí" Pokrčila jsem rameny a odešla,7 let Vám to nevadilo.

• 25. 2. 2009 9:05

LA (neregistrovaný)

Asi na podatelně vyměnili paní, a tak Vy budete muset vyměnit program... ne ne, myslím to ironicky. Což takhle dát vědět autorům programu, že některé nebo všechny pomlčky musí nahradit nulou? Přece jste zákazník, který si za to zaplatil. Pevné nervy!

• 25. 2. 2009 9:11

Jiřina77 (neregistrovaný)

Ani nevíte jak jste to trefila,opravdu na podatelně došlo ke změně personálu. Rozhodla jsem se,že počkám jak se ještě vyjádří a nebo nevyjádří přímo zprávce daně a uvidíme.Třeba to nakonec bude vadit pouze paní na podatelně.

• 25. 2. 2009 9:01

LA (neregistrovaný)

OT Re: černá tužka
      Jednou mi někdo prozradil důvod: když je podpis modře, je na první pohled jasné, že se jedná o originál, ne o kopii. Ale kdyby náhodou někdo z originálu udělal barevnou kopii, stejně už bysme zase byli tam, kde jsme byli... Na kopii by byl modrý podpis... No, kopii zpravidla člověk pozná, když ne hned, tak aspoň pod lupou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).