Re: OT: Dotaz - hledání na diskuzi ??!!
Dobrý den. Taky se mi to stalo. Poprvé jsem připsala smajlíka, jindy zase napsala nadpis vše velkými písmeny. Nevím, jestli to byl důvod k vymazání mých dotazů, ale jisté je, že správce portálu má uvedeno v pravidlech, že může kteroukoliv zprávu bez upozornění smazat - resp. neuveřejnit. A já jsem se taky nedozvěděla tu odpověď, která mi přišla, musela jsem to napsat znovu. Třeba vynechejte v názvu tu diakritiku a možná to pak projde. Server je bezva a všichni, co se starají o to, aby to fungovalo a byla diskuze kultivovaná, jsou taky bezva. Díky všem. Jsou tu dobré rady - a hlavně zadara!
Mazány bývají dotazy s nicneříkajícími názvy typu: "Pomoc!" nebo "Prosím pana XY", dotazy psané VELKÝMI PÍSMENY (což se považuje za křik a nevychovanost), dotazy s mnoha vykřičníky typu "DPH!!!!!!!!" - lepší by bylo "DPH při dovozu služby" nebo tak něco. Dále bývají smazány dotazy obsahující reklamu, inzerci, odkazy na nevhodné stránky, dále různé hádání mezi účastníky diskuzí, urážky apod.
V dotazu ani v nadpisu nevadí diakritika, otazník, vykřičník ani smajlík.
To mě nenapadlo, já to chtěla odlišit, abych to příště pohodlně našla, protože jsem ještě nevěděla, že stačí nechat si poslat na mail upozornění, že mám nějakou reakci, resp. že to pak funguje tak jednoduše: v mailu je odkaz na tu zprávu, která v reakci na napsané přišla, takže stačí jen kliknout. ;-) Pojem nadpis mám ve škatulce, že takový řádek můžu nějak odlišit - obvykle u běžně psaného textu, pokud je nadpis, bývá odlišen. :-)
Jen je vážně škoda, že s tím byla smazána i reakce, kterou jsem si nestihla přečíst.
Držím Vám palce, děláte smyslupnou práci - že provozujete na portálu tuto diskuzi.
Ne, nikdo placený za odpovídání tady není. Vše funguje na základě dobrovolnosti a ochoty. Odpovědi jsou bez záruky. Stálejší návštěvníci ale už dobře vědí, komu lze věřit. Případné nesprávné odpovědi bývají často uvedeny na pravou míru jinými návštěvníky.
V osobním životě jsem docela ukecaná, ráda přispěju do kiskuze. Vydržím u toho celé hodiny, být odborníkem, klidně bych to brala jako práci. To jen tak na okraj ;-) - kde se nepotkává nabídka s poptávkou, tam nevznikne kontrakt :-)
Fandím Vám
Ale není to špatný nápad. Pokud by byl někdo ochotný a schopný poskytnout radu za úhradu a třeba za zvýhodněných podmínek ve spolupráci s provozovatelem serveru, snad by se dal obnovit institut "oficiálních partnerů" (starousedlíci pamatují). Kdo chce záruku (v tom smyslu, že mu poradí firma, která v té oblasti běžně za úplatu konzultace poskytuje a má reference a prokazatelné know-how), může si vyžádat radu od partnera, jehož identita bude samozřejmě veřejná. Konzultace mu bude poskytnuta písemně a průkazně, event. na základě smlouvy, specifické pro spolupráci s tímto serverem. Možností plateb je xx - PayPal, poslat SMS někam..., konzultant a správce serveru se pak šábnou dle dohody. Zkuste to navrhnout R. Hakenovi.
Gravere, partnery diskuzního fóra pamatuju určitě nejen já, ono by to snad teoreticky mohlo fungovat i dnes. Ta stránka s partnery je stále dostupná zde: http://business.center.cz/business/diskuze/partneri/ jenže lidi, kteří tam jsou uvedení, už se tady dávno nevyskytují. Kdyby ale někdo ze zdejších odborníků měl zájem, jistě by se mohl stát partnerem diskuzního fóra, jako tomu bývalo dříve. Ti původní partneři radili zadarmo, resp. za reklamu, takže mohli získat klienty. Jejich odpovědi bývaly odlišeny - pokud se dobře pamatuju - kurzívou a tučně napsaným jménem rádce. Tazatel měl tedy téměř jistotu, že se mu dostává správné rady.
To je ovšem věc vztahu mezi provozovatelem serveru a uživatelem reklamy - diskutujících se to nijak netýká. O zobrazení vlastního advertu může správce požádat kdokoliv podle těchto http://business.center.cz/reklama/ podmínek nebo si dohodnout vlastní (třeba požadovat slevu za své aktivity zde).
Mám tomu rozumět tak, že kdo psal dotaz, mohl si vybrat, zda chce placenou odbornou radu se zárukou či "jen" poradit od dalšího návštěvníka webu, který se mnohdy živí tím, na co odpovídá?
Možná by to stálo za pokus - opět to spustit za 10 měsíců - to je asi špička (začátkem roku - kvůli uzávěrkám a přiznání daně z příjmů). V průzkumu by se dalo zjistit, zda tazatelé budou mít zájem za radu platit. Ale když tak o tom přemýšlím...? Vždyť to funguje dobře i bez těch placených poradců. Když dáte lidem vybrat, budou chtít rady zadarmo, ne za peníze. Pokud budete chtít za rady zaplatit, Váš server ztratí popularitu a někdo druhý se nacpe na Vaše místo...
A pro pó - všimla jsem si, že některé otázky zůstávají nezodpovězeny. Je jich sice minimum, ale jsou...
>>>
>>> Ti původní partneři radili zadarmo,
>>>>resp. za reklamu, takže mohli získat klienty.
>>>
>>>resp. neporadili ani jednou (převážná většina z nich)
>>>a měli zadarmo reklamu:-((
>>
>>Někteří tady radili opravdu hodně a dobře, např. paní
>>Hajtúnová a pan Waldman. Ale kde je jim konec...
>
>Mám tomu rozumět tak, že kdo psal dotaz, mohl si
>vybrat, zda chce placenou odbornou radu se zárukou či "jen"
>poradit od dalšího návštěvníka webu, který se mnohdy
>živí tím, na co odpovídá?
Eva M: Nikoliv, vybírat si nikdo nemohl. I partneři diskuzního fora tady odpovídali zadarmo, dobrovolně a ve svém volném čase.
>Možná by to stálo za pokus - opět to spustit za 10
>měsíců - to je asi špička (začátkem roku - kvůli
>uzávěrkám a přiznání daně z příjmů). V průzkumu by se dalo
>zjistit, zda tazatelé budou mít zájem za radu platit. Ale
>když tak o tom přemýšlím...? Vždyť to funguje dobře i
>bez těch placených poradců. Když dáte lidem vybrat,
>budou chtít rady zadarmo, ne za peníze. Pokud budete
>chtít za rady zaplatit, Váš server ztratí popularitu a
>někdo druhý se nacpe na Vaše místo...
Eva M.: Pokud vím, tak provozovatel serveru neuvažuje o změnách ve smyslu, jak píšete vy. Nemyslím si ani, že by o placené služby byl nějaký zájem. Dle mého názoru toto není na pořadu dne a asi nemá smysl o tom uvažovat.
>A pro pó - všimla jsem si, že některé otázky zůstávají
>nezodpovězeny. Je jich sice minimum, ale jsou...
Eva M.: Ano, je to tak, vždycky bylo a vždycky asi bude. Odpovídání na tomto serveru je dobrovolné a bez záruky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2009 8:48
Dobrý den, chci se zeptat: včera jsem zde zadala dotaz, přišlo mi upozornění na odpověď na mail a když jsem si ji chtěla vyhledat na fóru, prostě jsem ji nenašla.Stalo se mi to už podruhé. Dělám něco špatně nebo byl dotaz i odpověď vymazaná nebo jsem slepá???
Dotaz zněl: Reklamace z EU a DPH !!!??? Děkuji