Re: opravdu mi budou vracet daně?
díky. za měsíce 2,3,4 jsem uhradil zálohy na SP. nyní mi elektronický formulář počítá, že by mi je měli vracet. to se ten příjem 96tis za rok z pracovního poměru počítá i když podnikání nebylo souběžné s pracovním poměrem?( úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů činil 102tis, ale je to v jiných měsících, než jsem byl evidován jako OSVČ) nebo mi ty zálohy vracet nebudou??
Budou Vám vracet celou zaplacenou daň 7245,- Kč. Na straně č.4 si vyplňte žádost o vrácení poplatku.
Daň mi vyšla 23145,- Kč a zákl.sleva na dani je 24840,- Kč. takže daňová ovinnost je 0,- Celá zaplacená daň se stává přeplatkem.
díky. taky mi to tak vyšlo. za měsíce 2,3,4 jsem uhradil zálohy na SP. nyní mi elektronický formulář počítá, že by mi je měli vracet. to se ten příjem 96tis za rok z pracovního poměru počítá i když podnikání nebylo souběžné s pracovním poměrem?( úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů činil 102tis, ale je to v jiných měsících, než jsem byl evidován jako OSVČ) nebo mi ty zálohy vracet nebudou??
no já zálohy platil, tak to by mi je měli vrátit. nejsem si právě jist, když není zaměstnání souběžné s obdobím OSVČ, jestli se ten příjem 96 tis. počítá. myslel jsem, že je to jenom ,když je OSVČ jako vedlejší činnost a současně s tím zaměstnání. snad poradí ještě někdo, ale i přesto díky a doufám, že to tak bude, vratka by byla příjemná :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2009 9:56
dělám si sám DP. v měsících 1,6,7,8,9,10,11,12 jsme byl zaměstnán. celkový základ daně (včetně pojistného za zaměstnavatele) činil 138421, odvedena daň celkem 7245kč. v měsících 2,3,4 a část 5 jsem byl OSVČ. celkové příjmy činily 31763kč, uplatňuji 50% výdaje, tj. zisk 15882. nyní mi vychází, že mi budou celou zaplacenou daň z pracovních poměrů vracet. je to tak? jiné odpočty nemám. jsem svobodný. díky moc