Re: Výpočet podpory v nezaměstnanosti.
Máte víc otázek,pokusím se stručně. Podpora na ÚP se počítá z prům.čistého výdělku, který Vám spočítá poslední zaměstnavatel z prům.výdělku platného v době skončení pr.pom. Př.- budete končit v březnu, průmvýdělek bude za 4,čtvrtletí, skončíte v květnu, prům.výd.bude z 1,čtvrtletí.Jestliže začne nemoc v době pr.pom, pr.pom. na dobu určitou skončí a Vy budete marodit dál
do vyčerpání podpůrčí doby nebo do ukončení nemoci.
Pokud byste onemocněl po skončení pr.pom., ochranná lhůta je 7 kal.dnů od skončení. Později by Vám nárok na nemocenskou zanikl. V době nemoci Vás ÚP nezaregistruje. Onemocníte-li v době evid. naÚP ( do 7 KD od skončení pr.pom.), bude evidence zastavena.
V době nemoci nemusíte platit zdravotní pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2009 10:03
Dobrý den.
Z jakého základu, nebo za jaké období se vypočítá podpora v nezaměstnanosti, pokud budu muset řešit své déle odkládané zdravotní problémy právě v tomto čase, kdy mi končí pracovní smlouva na dobu určitou? Znamená to, že bych musel tyto zdravotní problémy řešit před ukončením pracovního poměru, nebo po vypršení smlouvy , dále bych zřejmě pokračoval v pracovní neschopnosti. Mohu nastoupit na nemocenskou v době, kdy budu na podpoře a za jaké oddobí se v tomto případě vypočítá nemocenská? Bude to i za období kdy jsem hlášen na pracovním úřadě a pobírám tedy dávky v nezaměstnanosti, nebo za období kdy jsem byl v pracovním poměru? Děkuji