Re: Zápočtový list a vyznačená nemoc
Do záppočtového listu se nemoc neuváděla už ani loni. Jde o to, jakým způsobem končí váš PP ? Kdybyste onemocněla v době výpovědi pro nadbytečnost, tak by se mohl PP prodlužovat. Jinak v den skončení je povinen zápočtový list vydat, ale pozor nikoli vám zasílat.
Re: Zápočtový list a vyznačená nemoc
V ochranné době by jste měla zápočtový list vrátit,pokud vám byl již vystavený a opravdu až skončíte nemoc,dostanete nový.Nemoc se píše a i ta v ochranné době.Je to vlastně takové vaše potvrzení co jste dělala a také se musí sledovat počet dní nemoci,nesmíte překročit limit 360 dní,protože potom vám již nemocenská nenáleží.
Re: uveďte §
Děláte si legraci ??? Uveďte prosím § a zákon podle kterého toho radíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 2. 2009 10:11
Musí nyní zápočtový list obsahovat doby nemoci??? Jsem nemocná od 2.2.2009 v ochranné lhůtě a zaměstnavatel mi nechce vydat záp.list,jelikož jsem nemocná a dá mi ho až po ukončení pracovní neschopnosti.Prosím ty co vědí o radu.Děkuji