Re: ČID
Jestliže jste žádné zálohy na daň neplatila, proč byste podávala daňové přiznání? Povinnost nemáte, neměla jste v jednom měsíci více plátců zároveň. Nebo máte ještě jiné příjmy ke zdanění? A jestli jste ty zálohy OPRAVDU neplatila, museli vám mzdu zdaňovat jako že jste Prohlášení podepsala... To mi nedává smysl. Podpora v nezaměstnanosti je od daně osvobozena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 2. 2009 12:36
Pobírám částečný invalidní důchod. Daňové přiznání za rok 2008 si musím udělat sama, protože jsem nepodepsala „Prohlášení“.V uvedeném roce jsem byla zaměstnaná u dvou zaměstnavatelů 1-7 měsíc a 8-11 měsíc POTVRZENÍ o zdanitelných příjmech na tuto dobu mám, ale není tam uvedena záloha na daň, tu asi jako ČID neplatím. Je to tak správně? Jeden měsíc jsem pobírala podporu od Úřadu práce musím podporu započítat do příjmů ze závislé činnosti? Děkuji za zodpovězení mého dotazu.