Re: OSSZ a špatně vypočtený paragraf
Doplatit se brání ? Kdyby jste dlužila Vy,to by ale vyžadovali,zavolejte si vedoucí dávek a domluvte se s ní,pokud vím,když mám každé dva roky kontrolu z OSSZ a najdou chybu ve smyslu,že někoho bych tímto způsobem poškodila,ihned v následujícím termínu musím doplatit a ještě jim o tom podat písemnou zprávu,nedejte se,a už vůbec ne,pokud to byla jejich chyba ...
Bylo to tedy ještě podle starého zákona o nemocenském pojištění?
Potom platilo:§ 44 Promlčení dávek
(1) Nárok na nemocenské, podporu při ošetřování člena rodiny, vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství nebo peněžitou pomoc v mateřství za jednotlivé dny se promlčuje, nebyl-li uplatněn do tří let ode dne, za který náleží.
TAk to bych ještě mohla dva roky počkat a stále bych se do té lhůty vešla, zjistila jsem to cca po 7 měsících.
I v novém zákoně je promlčecí lhůta 3 roky. Ale ta se týká uplatnění dávky a dávka uplatněna byla, pokud byla proplacena.
Zde se jedná o úplně něco jiného. Myslíte, že by Vám z OSSZ sami volali, že Vám zašlou doplatek, kdyby Vám ho poslat nechtěli? To by asi raději mlčeli, že? Z nejasných slov na útržku složenky nedělejte prosím takovéto závěry a než vypustíte do světa takovouto bublinu, informujte se prosím nejdříve na příslušné OSSZ. Děkuji
>>>>Dobrý den,
>>>>v lednu 09 jsem měla ošetřovačku na syna. Dle nového
>>>>formuláře mi z OSSZ volali a zjistili, že měli špatně
>>>>přiřazenou a vypočtenou ošetřovačku z května 2008,
>>>>prý
>>>>tedy, že mi to doplatí - mělo to dělat něco přes 2
>>>>tis.. Nyní mi došel proplacený leden a ke staré
>>>>ošetřovačce z května bylo uvedeno, že nárok zanikl v
>>>>lednu
>>>>2009. Mají na to právo, chyba byla z jejich strany a
>>>>oni
>>>>ji i v lednu zjistili a uznali? Prosím, jak se
>>>>bránit?
>>>>Děkuji za odpověď
>>>
>>>Doplatit se brání ? Kdyby jste dlužila Vy,to by ale
>>>vyžadovali,zavolejte si vedoucí dávek a domluvte se s
>>>ní,pokud vím,když mám každé dva roky kontrolu z OSSZ
>>>a
>>>najdou chybu ve smyslu,že někoho bych tímto způsobem
>>>poškodila,ihned v následujícím termínu musím doplatit
>>>a
>>>ještě jim o tom podat písemnou zprávu,nedejte se,a už
>>>vůbec ne,pokud to byla jejich chyba ...
>>
>I v novém zákoně je promlčecí lhůta 3 roky. Ale ta se
>týká uplatnění dávky a dávka uplatněna byla, pokud
>byla proplacena.
>Zde se jedná o úplně něco jiného. Myslíte, že by Vám z
>OSSZ sami volali, že Vám zašlou doplatek, kdyby Vám ho
>poslat nechtěli? To by asi raději mlčeli, že? Z
>nejasných slov na útržku složenky nedělejte prosím takovéto
>závěry a než vypustíte do světa takovouto bublinu,
>informujte se prosím nejdříve na příslušné OSSZ. Děkuji
Já jsem sem psala ne proto, abych někoho osočovala, ale proto, abych věděla, jak se na OSSZ bránit, pokud mi dávku doplatit odmítnout. To víte, že si tam zavolám, ale to, že mi někdo po telefonu něco slíbil mi bude asi slovo proti slovu úplně k ničemu.
K čemu jinému asi tyhle diskuse slouží?
Ano,v tom máte pravdu,po tel. je to k ničemu,takovou mám i já teď zkušenost.Po tel. slibují,dušují se,že něco pro věc udělají,ale skutek utek.Řeším to s nimi už od prosince a zatím marně,řediteli OSSZ jsem do tel. řekla,že teď už je to jen na stížnost na MPSV nebo na televizi.Problém prostě neřeší,není zájem.Jednu podstatnou věc nemají ale neudělají nic pro to,i když je to v jejich silách,aby se to řešilo.Když jsem to udělala písemně,neodpovídají ...
Taková je u nás situace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 2. 2009 20:07
Dobrý den,
v lednu 09 jsem měla ošetřovačku na syna. Dle nového formuláře mi z OSSZ volali a zjistili, že měli špatně přiřazenou a vypočtenou ošetřovačku z května 2008, prý tedy, že mi to doplatí - mělo to dělat něco přes 2 tis.. Nyní mi došel proplacený leden a ke staré ošetřovačce z května bylo uvedeno, že nárok zanikl v lednu 2009. Mají na to právo, chyba byla z jejich strany a oni ji i v lednu zjistili a uznali? Prosím, jak se bránit? Děkuji za odpověď