Re: Zápočtový list a vyznačená nemoc
Děkuji, na tuhle otázku mi nebyli schopni odpovědět na Inspektorátu práce (právníci ÚP)
Když jsme u toho zápočťáku, co se tam má uvádět? Já jsem jednou dostala zápočťák, kde byly uvedeny dny mojí nemoci a krom toho všechny OČR - přeškrtnuté propiskou. Říkala jsem si, že to snad jako doklad ani nemůžu nikde odevzdat... Vypadalo to příšerně!
Lze vůbec dostat takový zápočťák, kde bude nemoc neuvedena? Mám ten pocit, že to musí mzd. účetní nechat potvrdit na sociálce a PN je vyloučená doba ze zaměstnání, čímž logicky by to snad ani nešlo nevyplnit, pokud nějaká PN byla...
Nejsem ten, kdo zápočťáky vystavuje, čímž tak trochu omlouvám svoji neodbornost, zapomněla jsem napsat ono OT do názvu, takže se omlouvám, že jsem Vám zvedla adrenalin.
Vycházím jen ze zkušenosti, kdy jsem zápočťák dostala při odchodu ze zaměstnání, kterouž zkušenost uvádím výše.
Když si necháte poslat z ústředí SSZ přehled o pojištění, je tam počet dnů započitatelné doby zaměstnání a počet dnů vyloučené doby zam.
yy, souhlasím s vámi, že občas některé odpovědi lidi pletou - i vaše odpověď, že se dříve doby nemoci na ZL uváděly je zavádějící ;-) ale já vám to za zlé nemám, ani mi to adrenalin nezvedá ..., BC diskuze je od toho, abychom si vzájemně radili a ne se vzájemně napadali, víte ...
Dostala jsem se sem až nyní, omlouvám se. Ano, ale pokud napíši dříve, paní yy, je dobré napsat dříve=do 31.12.2006 se doby nemoci na ZL uváděly, protože pokud napíšete jen dříve, je to právě zavádějící pro ty, co se v tom až tak moc nevyznají a mohou se domnívat, že dříve znamená i vloni, což pravda není. Ale ono už je to stejně jedno, právě od roku 2007 to byl neustále probíraný problém zda potvrzovat se souhlasem z-ce doby nemoci na ZL či dle zákona potvrzovat doby nemoci na zvláštní potvrzení u VO, u MO potvrzovaly sociálky,které právě i vyžadovaly ZL, což vyžadovat neměly a tak dokola...Takže jsem chtěla jen upřesnit, co znamenalo dříve ve spojitosti s potvrzování doby nemoci na ZL, nic víc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 2. 2009 21:02
Který §ZP říká, že jiné údaje než jsou uvedeny v ZP se mohou uvést jen se souhlasem zaměstnance? V případě, že vám tam zaměstnavatel nemoc uvede (ostatní sdělení) nedomůžete se toho, že to tam uvedené nechcete.
Trpká zkušenost!!